Nadal a câștigat turneul de la Roland Garros. Prima reacție a lui Rafa

Redactor:
Andrei Pal
Nadal a câștigat turneul de la Roland Garros. Prima reacție a lui Rafa
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, locul 4 în clasamentul ATP, a câștigat, duminică, finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros (Franța), dotat cu premii în valoare totală de 16.700.000 de euro.

Nadal l-a învins, scor 6-2, 6-3, 6-1, pe elvețianul Stanislas Wawirnka, locul 3 ATP, două ore și șapte minute. Este al 10-lea titlu câștigat de Nadal la Paris, pe zgura de la Roland Garros. Primul set a fost echilibrat până la scorul de 3-2 în favoarea lui Nadal, când spaniolul a câștigat contra serviciului și s-a distanțat la 4-2. Rafael Nadal a câștigat și următoarele două game-uri, cu încă un break, și a pus capăt setului, scor 6-2, în 43 de minute.

În actul secund Nadal s-a distanțat rapid la 3-0, după un break în game-ul doi, avantaj pe care nu l-a mai cedat până la final, când s-a impus, scor 6-3, în 44 de minute. În decisiv, Wawrinka i-a luat doar un singur game lui Nadal, care a pus capăt finalei cu 6-1, set închis în 40 de minute.

„Mulțumesc! Este incredibil! Mulțumesc tuturor! Sunt extrem de emoționat acum! Este cel mai important turneu din cariera mea. Nu pot descrie ceea ce simt aici. Nu se compară emoțiile și adrenalina pe care le am aici la Paris, cu nimic în lume!. Mulțumesc ,Toni! Avem împreună zece trofee! Ne vedem la anul”, a spus Rafael Nadal în timpul premierii, la Eurosport.

Pentru câștigarea turneului parizian, Rafael Nadal va încasa un cec în valoare de 2,1 milioane de euro și 2.000 de puncte în clasamentul ATP. Spaniolul va urca, începând de luni, pe poziția a doua în ierarhia mondială.

Inchide