Adrian Petculescu
29.10.2015
Sport & Mișcare

Simona Halep a fost învinsă de Agnieszka Radwanska și eliminată de la Turneul Campioanelor

Simona Halep a fost învinsă de Agnieszka Radwanska și eliminată de la Turneul Campioanelor
Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-1, de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, și părăsește Turneul Campioanelor, competiție la care a fost finalistă în 2014.

Principala favorită a turneului a pierdut după un meci care a durat o oră și 44 de minute și după ce a condus cu 5-1 în tie-break-ul setului I, ratând calificarea în semifinale, indiferent de scorul ultimei întâlniri din cadrul Grupei Roșii, Maria Șarapova – Flavia Pennetta.

Halep a obținut la această ediție a competiției de la Singapore o victorie, cu Flavia Pennetta (6-0, 6-3), și două înfrângeri, cu Maria Șarapova (4-6, 4-6) și cu Radwanska.

Disputarea celor trei meciuri la Turneul Campioanelor este recompensată cu 151.000 de dolari și cu 210 puncte WTA. Fiecare victorie în grupă este recompensată cu 153.000 de dolari și cu 160 de puncte WTA, astfel că Halep va primi un cec de 304.000 de dolari și 370 de puncte WTA.

Cap de serie numărul 1 în urma forfait-ului liderului WTA, Serena Williams, Simona Halep a început „en fanfare” Turneul Campioanelor, dar l-a terminat în genunchi. După victoria cu Pennetta și înfrângerea cu Șarapova, românca avea nevoie de un succes în două seturi pentru a se califica în semifinale, fără să aștepte ultima partidă din grupă, iar o victorie în trei seturi nu o îndepărta prea mult de penultimul act. Rezultatele din ultima perioadă îi erau favorabile româncei, care se impusese în patru din ultimele cinci meciuri disputate cu Radwanska. Însă poloneza a fost, joi, un zid mobil, acoperind tot terenul și reușind de multe ori lovituri din poziții și unghiuri imposibile.

Halep și Radwanska au printre atuuri mobilitatea și defensiva, mai puțin forța loviturilor. A rezultat un meci cu ghemuri și schimburi lungi de mingi în prima parte a jocului, cu destule greșeli, dar și cu reușite de excepție, mai ales în dreptul polonezei.

Radwanska a început timid, iar Halep a profitat și a realizat un break în primul ghem. Sportiva din Constanța a condus cu 2-0 și 3-1, apoi a avut două mingi de 4-1. Radwanska le-a anulat și a câștigat trei ghemuri la rând, printre care un break la 3-2, întorcând scorul în favoarea ei, 4-3. Cele două jucătoare și-au fructificat serviciul până la 6-6, nu înainte ca Halep să salveze două mingi de set, la 5-4 pentru adversară. Simona Halep a jucat bine prima parte a tie-break-ului și s-a desprins la 5-1, dar Radwasnka nu a cedat și a câștigat șase mingi la rând, ultima într-un mod spectaculos, astfel că poloneza și-a trecut pe tabelă setul, cu 7-6, după aproape 75 de minute de joc.

În pauza ce a urmat, antrenorul Darren Cahill a intrat pe teren pentru a o sfătui și încuraja pe Simona Halep, fără succes însă. Modul în care a pierdut setul i-a turnat plumb în picioare jucătoarei române și i-a dat aripi adversarei ei. Deși a câștigat primul ghem din setul al doilea, destul de greu, Halep a intrat într-o stare de nervozitate și blocaj psihic și nu i-a mai reușit nimic până la final. Radwanska a simțit momentul greu al rivalei și a zburdat pe teren. Ea a câștigat șase ghemuri la rând și a pus capăt meciului cu 7-6, 6-1, sperând încă la calificarea în semifinale, cu doar o victorie în grupă, la fel cum a reușit anul trecut. În 2014, drumul ei la Turneul Campioanelor a fost oprit în penultimul act chiar de Simona Halep, după un meci încheiat cu 6-2, 6-2.

Acesta a fost ultimul meci oficial din 2015 al româncei. Pentru Simona Halep urmează o perioadă de vacanță, înaintea sezonului 2016. În acest an, ea a câștigat trei turnee, la Shenzhen, Dubai și Indian Wells, a jucat alte două finale, la Toronto și Cincinnati, și a atins faza semifinalelor la Miami, Stuttgart, Roma și la US Open.

×
Inchide