Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros: 6-2 6-1 cu Elise Mertens

Redactor:
Firuta Flutur
Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros: 6-2 6-1 cu Elise Mertens
Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros: 6-2 6-1 cu Elise Mertens. Detalii în articol.

Liderul mondial nu a avut nevoie decât de 60 DE MINUTE pentru a trece de Elise Mertens și a ajunge pentru a treia oară în carieră în sferturile de finală ale Open-ului francez. Începutul de săptămână și vremea capricioasă de la Paris au adus puțini spectatori la meciul Simonei, care – de altfel – avea un final ușor de pronosticat: românca era FAVORITĂ DETAȘAT. În tribune, pe lângă Ion Țiriac, care a urmărit majoritatea partidelor tenismenelor românce, se aflau părinții Simonei, Tania și Stere Halep.

În ciuda evidențelor și a faptului că, în singura întâlnire dintre cele două, în turneul de la Madrid, unde Halep o spulberase pe Mertens (6-0 6-3), înainte de meci, antrenorul belgiencei s-a hazardat în tot felul de declarații bombastice. „Elise are șansa ei, pentru că românca ESET SLABĂ, uneori, LA NIVEL MENTAL. Sigur că Elise trebuie să o aducă pe Simona în acest punct. Trebuie să nu se teamă, să joace variat, să avanseze la fileu și mai ales să lovească în profunzime. Cred că este o tactică bună, deoarece Halep trebuie să iasă din zona de confort. Elise ARE O ȘANSĂ dacă reușește asta,” a declarat Hendrik Vleeshouwer. 

În realitate, eleva lui nu a avut NICI O ȘANSĂ în fața liderului mondial dezlănțuit. 6-2 în primul set de 34 de minute + 6-1 în al doilea set de 24 de minute.

 

Inchide