Victor Ponta a felicitat-o pe Simona Halep pentru succesul de la New Haven: Este un moment istoric

Redactor:
Adina Oșan
Victor Ponta a felicitat-o pe Simona Halep pentru succesul de la New Haven: Este un moment istoric
Premierul Victor Ponta a felicitat-o pe jucătoarea de tenis Simona Halep pentru câștigarea turneului de la New Haven, al patrulea său trofeu în circuitul WTA, calificând performanța sportivei drept "un moment istoric".

Premierul Victor Ponta a felicitat-o pe jucătoarea de tenis Simona Halep pentru câștigarea turneului de la New Haven, al patrulea său trofeu în circuitul WTA, calificând performanța sportivei drept „un moment istoric”.

„Felicitări Simona Halep pentru victoria de la New Haven, care reprezintă al patrulea titlu WTA câștigat în ultimele luni! Victoria din finală împotriva Petrei Kvitova este un moment istoric, care îi oferă sportivei noastre un loc în top 20 WTA, cu cea mai spectaculoasă urcare în ierarhia mondială. Mult succes în continuare la US Open! Suntem mândri de tine!”, este mesajul premierului Victor Ponta, se arată într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 23 WTA, a câștigat, sâmbătă, turneul de la New Haven (SUA), obținând al patrulea titlu din carieră, după ce s-a impus în finala cu sportiva cehă Petra Kvitova, numărul 9 WTA și a treia favorită, scor 6-2, 6-2.

Simona Halep a obținut pentru prima dată un titlu din categoria Premier, după ce a triumfat în 2013 la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch și Budapesta. Până în prezent, ea a mai jucat trei finale, două la Fes (2010 și 2011) și una la Bruxelles (2012), toate pierdute.

Halep a obținut pentru performanța de la New Haven 117.000 de dolari și 470 de puncte WTA.

Sportiva originară din Constanța, în vârstă de 21 de ani, va fi începând de luni pe locul 19 WTA. Ea este a patra româncă din istorie care accede în Top 20 WTA, după Virginia Ruzici, Irina Spârlea și Ruxandra Dragomir. Halep este prima sportivă din România care se numără printre cele mai bune 20 de jucătoare de tenis din lume după mai bine de 13 ani. În ianuarie 2000, Dragomir ocupa locul 20 WTA, fiind ultima româncă în Top 20 WTA.

×
Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide