Trei handbaliste ale echipei Corona Brașov sunt suspectate de utilizarea unei metode interzise / Clubului Corona Brașov reacționează: A fost o formă de recuperare medicală / Ministrului Tineretului și Sportului a precizat că nu ar fi trebuit să fie divulgate numele sportivilor

Trei handbaliste ale echipei Corona Brașov sunt suspectate de utilizarea unei metode interzise /  Clubului Corona Brașov reacționează: A fost o formă de recuperare medicală / Ministrului Tineretului și Sportului a precizat că nu ar fi trebuit să fie divulgate numele sportivilor
Publicat: 19/11/2019, 19:21

Reacția ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, despre cazul de dopaj de la Corona Brașov:

BUCURESTI (MEDIAFAX) – Trei jucătoare ale echipei de handbal Corona Brașov sunt suspectate că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos la o clinică din Brașov, terapie interzisă și considerată drept dopaj. Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu riscă o suspendare de 4 ani.

În urma acestui caz de dopaj, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a precizat că nu ar fi trebuit să fie divulgate numele sportivilor români până când procedura nu este finalizată.

„Am fost informați de ANAD cu privire la o suspiciune legată de trei sportivi. Conform legislației și regulamentelor interne, dar și ale Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), MTS nu poate să dea detalii publice referitoare la identitatea
persoanelor sau faptelor în cauză, până nu se ajunge la un rezultat final decisiv. Personal, regret orice situație în care există suspiciuni sau cazuri de dopaj și mi-aș dori, asemenea oricărui român și iubitor de sport, ca acestea să nu se confirme.

Este regretabil faptul că trei nume de sportivi români au fost avansate în mod public. Astfel de informații pot avea implicații negative atât asupra performanțelor unei echipe naționale, cât și asupra imaginii sportului românesc, câtă vreme procedura nu este finalizată.

Ca membru al Board-ului WADA din partea României, vă pot confirma că legislația este foarte strictă și că se impune exigență în analiza oricărui caz, în cadrul unor proceduri clare și obiective.

Vom comenta mai mult la momentul când întregul caz va avea un rezultat final și atunci vom acționa în consecință”, a spus ministrul Ionuț Stroe.

Cristina Laslo și Bianca Bazaliu făceau parte din lotul național al României, care va decola miercuri, 20 noiembrie, cu destinația Japonia, acolo unde se va desfășura Campionatul Mondial.

Reacția clubului Corona Brașov:

La scurt timp de la publicarea comunicatului de către Agenția Națională Anti-Doping cu referire la suspiciunea că cele trei handbaliste au folosit această formă interzisă, a venit și reacția clubului Corona Brașov.

„Directorul clubului CSM Corona Brașov, Liviu Dragomir, a declarat marți, după suspiciunile în care este implicată echipa de handbal că va face totul pentru a demonstra că procedura de care au beneficiat handbalistele a fost făcută ca formă de recuperare medicală, nicidecum de a crește performanțele sportive.

Nu s-a pus nicio clipă problema de a apela la proceduri care să mărească performanțele sportive ale echipei, ci intenția noastră a fost de a le asigura un tratament de recuperare medicală, pentru starea de oboseală pe care o acuzau, dar și pentru afecțiunile medicale mai vechi de care fetele suferă.

Vom face totul pentru a demonstra că nu a fost rea intenție și vrem să se rețină că sub nicio formă nu s-a pus problema de a apela la forme interzise pentru a avea un câștig în fața competitorilor.

Decizia de a se face acest tratament a fost luată după ce s-a discutat atât cu clinica respectivă, cât și cu medicul echipei și după ce ni s-au dat asigurări că procedura nu este interzisă. Suspiciunea care planează asupra noastră este foarte gravă, iar implicațiile sunt foarte mari, din acest motiv trebuie să facem totul pentrtu a demonstra că suspiciunile sunt nejustificate.

Clubul Corona nu și-a dorit altceva decât să asigure condiții bune din toate punctele de vedere și implicit și de recuperare medicală pentru sportivele secției de handbal, care acumulaseră o stare de oboseală și aveau afecțiuni mai vechi.

Se tot vorbește de faptul că procedura de manipulare a sângelui este interzisă, lucru pe care noi nu l-am făcut. Mai mult, în legislația antidoping din România pe care am studiat-o, este stipulat foarte clar ce inseamnă manipulare fizică și chimică, iar procedura de care fetele au beneficiat fetele nu se incadreaza aici”, a declarat Liviu Dragomir.

Cristina Laslo și Bianca Bazaliu făceau parte din lotul național al României, care va decola miercuri, 20 noiembrie, cu destinația Japonia, acolo unde se va desfășura Campionatul Mondial

Deși în comunicatul emis nu au fost dezvăluite numele sportivelor, s-a aflat despre cine este vorba: Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu. Primele două jucătoare făceau parte din lotul național al României, care va decola miercuri, 20 noiembrie, cu destinația Japonia, acolo unde se va desfășura Campionatul Mondial.

„Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Brașov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise. Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor. În ceea ce privește informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping și Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, republicată
În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri, ANAD va comunica de îndată soluțiile finale, iar aceste informații vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum și consecințele impuse”, se arată în comunicatul emis de ANAD.

Cristina Laslo și Bianca Bazaliu vor rămâne acasă, urmând a fi înlocuite de alte două jucătoare, la alegere dintre Elena Dache, Patricia Vizitiu, Anca Polocoșer, Laura Chiper și Aneta Udriștoiu.

Informația a fost confirmată chiar de președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu. „Da, este adevărat. Cele două fost notificate de către ANAD și vor rămâne acasă. Nu avem de ce să riscăm”, a spus Dedu, pentru Telekom Sport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern