Cetățenii români care revin în ţară aleg să se întoarcă în străinătate decât să fie plasați 14 zile în carantină: „Am anulat tot”

Redactor:
Radu Cristian
Cetățenii români care revin în ţară aleg să se întoarcă în străinătate decât să fie plasați 14 zile în carantină: „Am anulat tot”
Cetățenii români care revin în ţară aleg să se întoarcă în străinătate decât să fie plasați 14 zile în carantină: „Am anulat tot”

Cetățenii români care revin din ţări cu risc epidemiologic ridicat afirmă că au fost luaţi prin surprindere, la graniţă, din cauza noilor reguli de intrare în România. O parte dintre aceștia spun că sunt nemulţumiţi de introducerea carantinei de 14 zile pentru un număr foarte mare de ţări şi spun că era firesc să existe o perioadă de tranziţie, de măcar câteva zile, pentru ca toată lumea să se pună la curent.

Românii, nemulțumiți de măsurile restrictive

„Când am plecat din Germania către România ştiam că nu este carantinare. Acum aflu că trebuie să stau 14 zile undeva, în nu ştiu ce centru. Nu-mi convine. Eu mi-a luat liber de la lucru 10 zile. O să mă întorc în Germania şi o să vin altădată acasă. Am anulat tot. E păcat că am cheltuit atâţia bani pe drum degeaba”, a spus un român care a făcut calea întoarsă din Vama Nădlac.

Pe lista de state care ar trebui evitate sunt 67 de ţări, dar şi Marea Britanie, pentru ultima instituindu-se automat măsura carantinei pentru două săptămâni. 

Lista completă publicată de MAE cuprinde : Portugalia, Israel, Muntenegru, Insulele Turks şi Caicos, Andorra, Cehia, Monaco, Spania, San Marino, Slovenia, Gibraltar, Guernsey, Saint Lucia, Croaţia, Liban, Letonia, Estonia, Statele Unite ale Americii, Slovacia, Emiratele Arabe Unite, Saint Vincent şi Grenadine, Marea Britanie, Aruba, Albania, Seychelles, Bahrain, Franţa, Sint Maarten, Malta, Suedia, Puerto Rico, Lituania, Luxemburg, Serbia, Panama, Maldive, Irlanda, Brazilia, Olanda, Insulele Falkland, Italia, Eswatini, Belgia, Chile, Peru, Columbia, Elveţia, Argentina, Kosovo, Belarus, Kuweit, Austria, Uruguay, Bolivia, Republica Moldova, Botswana, Macedonia de Nord, Cipru, Polonia, French Polynesia, Georgia, Liechtenstein, Malaezia, Germania, Ungaria, Qatar, Africa de Sud.

Ore întregi petrecute la cozi

Românii de la granițe se plâng că sunt nevoiți să stea ore întregi la cozi.

„ Am stat destul de mult. Nu am stat atât de mult la gheretă cât am stat aici la ghereta DSP. Durează mult actele care se fac acolo. Nu prea e cine ştie ce organizare. Măcar să fi adus mai mulţi lucrători acolo”, a declarat un şofer care se pregătea să intre în România.

„Am stat destul de mult. Nu am stat atât de mult la gheretă cât am stat aici la ghereta DSP. Durează mult actele care se fac acolo. Nu prea e cine ştie ce organizare. Măcar să fi adus mai mulţi lucrători acolo”, a declarat un şofer care se pregătea să intre în România.

Este important de menționat că sunt exceptaţi de la regula carantinei lucrătorii transfrontalieri, personalul diplomatic, cei care lucrează pe vehicule de transport marfă sau elevi sau studenţi aflaţi în deplasare către instituţiile de învăţământ.

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Pașaportul de vaccinare a fost folosit și în urmă cu 100 de ani. Țara care...
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
„The Mask”, episodul 2. Vlad Voiculescu: „Să nu cumva să intre cineva să mă vadă...
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Avertisment: greșelile imense care îți pot goli contul. Acestea sunt cele mai întâlnite tehnici ale...
Un fotomodel a mâncat un covrig. Ce a urmat e terifiant, iar medicii au rămas...
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide