MOBILIZARE. Orban îndeamnă oamenii să nu meargă la protestul din Piața Victoriei: Se pun pe sine în pericol. / E o campanie împotriva intereselor fundamentale ale cetățenilor români

MOBILIZARE. Orban îndeamnă oamenii să nu meargă la protestul din Piața Victoriei: Se pun pe sine în pericol. / E o campanie împotriva intereselor fundamentale ale cetățenilor români
Ludovic Orban le recomandă românilor să nu își pună sănătatea în pericol prin participarea la mitinguri / Sursa: Facebook - Guvernul României
Publicat: 11/07/2020, 18:39
Actualizat: 06/04/2021, 19:25

Premierul Ludovic Orban le recomandă românilor să nu participe la protestul, anunțat pe rețelele de socializare, de duminică seara, în Piața Victoriei. Șeful Executivului îi avertizează că astfel își pun sănătatea în pericol.

Întrebat dacă protestatarii vor fi amendați, premierul a răspuns: „Sunt convins că Ministerul de Interne este gata să ia toate măsurile”.

„Eu îi îndemn pe oameni să nu iasă la astfel de mitinguri care, sincer, nu transmit nimic. Se pun pe sine în pericol și se situează fățiș împotriva unor reglementări legale: portul măștii este stabilit prin lege ca fiind obligatoriu în spații închise. Sigur că, dacă ies afară, nu poți să îi obligi să poarte mască. E o adevărată campanie care este derulată din foarte multe surse, o campanie care se vede că este organizată, finanțată și care e o campanie care este împotriva intereselor fundamentale ale cetățenilor români”, a declarat premierul, după participarea la ședința în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

„Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului, îi rog pe români să-și apere sănătatea, atât sănătatea lor, cât și sănătatea semenilor lor, în primul rând a celor pe care îi iubesc”, a spus Ludovic Orban.

Protest față de „blatul politic pentru instaurarea Dictaturii Sanitare”

În apelurile de pe Facebook, organizatorii manifestării spun că ies în Piața Victoriei duminică, pe jos sau cu mașinile, „în semn de protest împotriva blatului politic pentru instaurarea Dictaturii Sanitare”, după votul din Parlament, din prima cameră sesizată, asupra Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Acesta a fost adoptat, joi, de Camera Deputaților, cu 266 voturi pentru, 11 împotrivă, 8 abțineri, iar votul în plenul Senatului a fost amânat, sâmbătă, pentru data de luni. „La ora actuală, în urma anchetelor epidemiologice nu avem această pârghie de a decide izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoanele infectate, există riscul ca persoanele care sunt infectate sau sunt suspecte să se plimbe liber în societate fără nicio posibilitate din partea noastră de a dispune măsurile de izolare a lor”, a spus premierul, la aflarea deciziei de amânare a votului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, un nou record al numărului de noi îmbolnăviri din România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 698 de noi cazuri de COVID-19.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?