SANCȚIUNE. Amendă usturătoare pentru o bătrână de 72 de ani. Cum s-a ajuns în această situație. Problema nu e de neglijat

Redactor:
Gândul
SANCȚIUNE. Amendă usturătoare pentru o bătrână de 72 de ani. Cum s-a ajuns în această situație. Problema nu e de neglijat
Sursă FOTO: Alexandra Pandrea - Gândul

O pensionară de 72 de ani din Cluj a primit o amendă usturătoare pentru că a ieșit în apropierea blocului în afara intervalului orar permis bătrânilor de peste 65 de ani și fără să aibă declarație pe propria răspundere asupra ei.

O fotografie a amenzii a fost distribuită pe rețelele sociale și mai mulți internauți s-au întrebat dacă este real faptul că o bătrână de 72 de ani va trebui să plătească o amendă de 5000 de lei. Poliția din Cluj a dat explicații referitoare la procesul verbal și decizia polițiștilor de a o sancționa pe bătrână, potrivit dejeanul.ro.

Procesul verbal

Autoritățile au răspuns. Situația e adevărată

Autoritățile spun că nu este prima oară când femeia a încălcat ordonanța militară. Oamenii legii i-au atras atenția de 3 ori femeii că are voie să iasă doar în intervalul 11:00- 13:00 având asupra ei o adeverință sau declarație pe propria răspundere. Mai mult, înainte ca amenzile să se majoreze polițiștii au mai sancționat-o pe bătrână cu 100 de lei, iar aceasta a plătit 50 de lei în mai puțin de 15 zile, potrivit legii.

„Amenda de 5000 de lei i-a fost aplicată femeii în dată de 4 aprilie, după ce aceasta a fost identificată pe stradă fără să aibă asupra ei adeverință pe propria răspundere, așa cum prevede ordonanța militară și în afara programului care le permite celor în vârstă de peste 65 de ani să iasă din casă”.

Inchide