ȘEDINȚĂ. Consiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește miercurea viitoare. Subiectele de pe ordinea de zi

Redactor:
Madalina Prundea
ȘEDINȚĂ. Consiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește miercurea viitoare. Subiectele de pe ordinea de zi
Sedinta CSAT, la finalul anului trecut / Sursa: presidency.ro

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reunește miercuri, 27 mai, de la ora 12:00, în ședință în sistem de videoconferință specială, condusă preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, vineri, Administrația Prezidențială.

Potrivit comunicatului transmis de Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024;
  • Forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2021;
  • Programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale, a anunțat Administrația Prezidențială.

Ultima ședință a CSAT a avut loc în 26 februarie. „Până în acest moment – deci până în acest moment, când vă vorbesc – nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România”, declara atunci șeful statului. „Astăzi, le-am cerut tuturor decidenților membri ai CSAT să rămână la cel mai înalt nivel de implicare și vigilență, pentru că este esențial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate, dar și cu calm – responsabilitate și calm”, era mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Inchide