Șeful Jandarmeriei Române, cercetat de DNA după ce și-a stabilit, singur, un salariu de trei ori mai mare decât al prim-ministrului! (DETALII EXCLUSIVE)

Șeful Jandarmeriei Române, cercetat de DNA după ce și-a stabilit, singur, un salariu de trei ori mai mare decât al prim-ministrului! (DETALII EXCLUSIVE)
Șeful Jandarmeriei Române este vizat de o anchetă a DNA
Publicat: 29/07/2020, 19:18
Actualizat: 06/04/2021, 18:11

Procurorii Secției Militare a DNA au descoperit ce salariu fabulos a ajuns să încaseze șeful Jandarameriei Române, după ce și-ar fi pontat, în mod fals, ore suplimentare. Procurorii au constatat că, potrivit fișelor de pontaj semnate de colonelul Bogdan Enescu, acesta ar fi trebuit să fie la serviciu 24 de ore din 24. În plus, ofițerul ar fi încasat sume necuvenite și din decontarea chiriei pentru apartamentul pe care îl ocupă în București. Mai mult, anchetatorii verifică și alte presupuse nereguli, inclusiv legate iubita șefului IGJR, pe care asta ar fi adus-o să lucreze în același sediu cu el.

Ancheta DNA care îl vizează pe șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, l-a determinat pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, să trimită, la rândul său, Corpul de Control.

Procurorii DNA au descins la sediul Jandarmeriei după ce au existat date cu privire la faptul că șeful instituției ar fi trecut date false în fișele de pontaj, atât pentru el cât și pentru iubita sa.

Conform unor surse judiaciare, dacă Enescu și actuala lui prietenă ar fi lucrat conform datelor înregistrate la Serviciul Resurse umane, atunci cei doi ar fi trebuit să stea la serviciu 24 de ore din 24.

Ca urmare, colonelul Enescu a ajuns să încaseze, lunar, o leafă de aproximativ 40.000 de lei! Și asta, în condițiile în care primul ministru, Ludovic Orban, primește o remunerație lunară de aproape 10.000 de lei pe lună.

În plus, conform ordinelor de serviciu, înainte să stea peste program, șeful IGJR ar fi trebuit să aiba aprobarea Secretarului de Stat pe probleme de Ordine Publica sau a ministrului Afacerilor Interne. Ori procurorii au stabilit deja că cei doi habar nu aveau de programul „încărcat” al comandantului de la Jandarmerie.

Procurorii o verifică și pe iubita lui Enescu

Chiar și așa, potrivit legii, în calitatea lui de șef al IGJR, înainte să-și plătească orele suplintare, ar fi trebuit, spun anchetatorii, să verifice dacă nu cumva exista și varianta acordării unor zile compensatorii libere.
Conform legislației, compensațiile financiare se dau numai dacă nu există, în niciun fel, posibilitatea ca, în schimbul orelor muncite, să fie acordate zile libere.

Procurorii Secției Militare a DNA au mai descoperit că ofițerul și-ar fi adus și iubita, care ar fi fost detașată la Direcția Cabinet a IGJR, pentru a fi aproape de el.
În acest sens, verificările au fost extinse, pentru a se stabili dacă nu cumva și femeia și-a pontat ore suplimentare pentru timpul petrecut alaturi de Enescu.

În afară de banii încasați, procurorii anticorupție specializați în investigarea cadrelor militare cercetează și alte presupuse ilegaliți comise de colonelul Enescu.

În acest sens, s-a stabilit că, deși legea îi permite să aibă doua mașini de serviciu, cu doi șoferi, el ar fi condus personal unul dintre autoturisme, în vreme ce al doilea ar fi fost folosit, în mod uzual, de către presupusa lui concubină.

Sursele citate au precizat, pentru Gândul.ro, că anchetatorii urmează să controleze și toate foile de parcurs, pentru a stabili dacă autovehiculele respective au fost folosite și după program, adică după ora 16.00.

Ministrul Vela a trimis Corpul de Control la Jandarmerie

Conform anchetatorilor, presupusele nereguli comise de colonelul Bogdan Enescu, împuternicit la conducerea Jandarmeriei nu s-ar opri aici. Acesta este suspectat de procurorii DNA și de faptul că ar fi închiriat un apartament în București, decontat din banii instituției, cu toate că ar fi avut unde să locuiască.
Acesta deține o casă în Dragomiresti Vale, județul Ilfov, adică în proximitatea garnizoanei, care, de altfel, se regăsește, în declarațiile de avere ale ofițerului, la nivel de teren în 2006 și la nivel de construcție din anul 2008.

Sursele din dosarul de la DNA Militar susțin că acesta ar fi motivat, în documentele oficiale, că nu locuiește în casa de la Dragomiresti Vale pe motiv ca nu ar avea apă curentă.

Dar chiar și așa, spun procurorii, șeful IGJR ar fi avut posibilitatea să acceseze, cu titlu gratuit, unul dintre apartamentele ce se regăsesc la Baza de pregătire „Felix Țopescu, cunoscută generic sub titulatura, „La Cavalerie”, care sunt special destinate șefilor din Jandarmerie, proveniți din provincie și detașați in Capitală.

Dincolo de problemele identificate deja în proma fază a cercetărilor, procurorii militari au decis să aprofundeze cercetările și să ia la mână și documentele rămase în urma lui Bogdan Enescu la Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov, pe care l-a condus înainte să fie împuternicit la șefia Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

După ce informația potrivit căreia colonelul Enescu este vizat de o anchetă a DNA a început să circule, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dispus vineri prelungirea împuternicirii acestuia doar pentru 30 de zile, iar luni a trimis Corpul de Control la IGJR.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun