TEMERI. Presa locală: Scenariul din Suceava s-ar putea repeta la Baia Mare. Ce a făcut o femeie de afaceri

TEMERI. Presa locală: Scenariul din Suceava s-ar putea repeta la Baia Mare. Ce a făcut o femeie de afaceri
Spitalul Județean Baia Mare / Sursa: presshub.ro
Publicat: 31/03/2020, 15:38
Actualizat: 07/04/2021, 02:24

Cadrele medicale din trei spitale din Baia Mare se tem pentru sănătatea lor, după ce au aflat că o femeie de afaceri, pe care au tratat-o fără să știe că a călătorit în străinătate, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, scrie presa locală.

Stela Săsăran, o femeie de afaceri din Baia Mare, care se ocupă chiar cu distribuția de echipamente medicale și care ar fi un donator important al unităților sanitare, este suspectată că ar fi sursa unui focar de COVID-19 în trei spitale din județ, scrie presshub.ro, care citează surse din presa locală.

Potrivit presei locale, medici care și-au dorit să o ajute, sărind peste protocoale, fără să știe că afacerista îi mințea cu privire la plecarea ei în străinătate. Între timp s-a aflat că în data de 10 martie, ea a postat imagini din Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București. Acum există riscul ca zeci de persoane, unele dintre ele cadre medicale, să se fi infectat cu noul virus, după ce femeia a fost testată pozitiv cu SARS COV 2. De vinerea trecută, se află internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, după ce a experimentat manifestări severe ale bolii.

Femeia a primit îngrijiri și i i-au făcut examene în trei unități medicale din Baia Mare, scrie presshub.ro. Ea a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare, unde i-a făcut intrarea o prietenă care lucrează în spital, sărind peste triaj și fără a declara istoricul de călătorie. A primit un tratament simptomatic, specific unei răceli comune, după care, pe fondul agravării stării ei, a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase din județ, unde a primit tratament pentru stare virală. Pe 23 martie, aceasta a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru efectuarea unei radiografii toracice, unde de asemenea, nu a recunoscut deplasarea ei în străinătate cu două săptămâni înainte. Abia pe 25 martie i s-a făcut testul pentru coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase, iar ulterior starea femeii s-a degradat, așa că a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, în cursul nopții de joi, 26 martie, spre vineri, 27 martie, fapt confirmat de medicii din Baia Mare. Potrrivit presei locale, ar fi fost transportată între spitale cu o ambulanță obișnuită, fără măsuri speciale de protecție.

Mai mult, femeia de afaceri este căsătorită cu un șef de serviciu din cadrul Consiliului Județean Maramureș, care, după mai multe zile de mers la lucru, a intrat în izolare.

„A fost o nouă zi grea la Consiliul Județean Maramureș și la spitalele din subordinea administrației județene, o zi în care presa a publicat informații despre un posibil caz de Covid-19 în rândul colegilor noștri. Din motive legale, legate de desfășurarea anchetei epidemiologice și din respect pentru o familie greu încercată, nu putem oferi public toate detaliile acestui caz, dar asigurăm maramureșenii că luam ferm toate măsurile pentru ca sănătatea fiecăruia să fie protejată. Angajatul nostru a fost mereu singur în birou și a interacționat foarte rar cu alți angajați, mereu protejat cu mască și mănuși, iar după confirmarea cazului în familia sa, a fost izolat la domiciliu. La Consiliul Județean am luat de câteva săptămâni măsuri ridicate de prevenție și  siguranță  a angajaților,  pentru a  rămâne funcționali în situații de criză. Am asigurat stocuri de materiale de protecție personală, facem zilnic dezinfecția întregului sediu și a birourilor, am separat personalul pe spații diferite pentru a reduce la maximum interacțiunile interpersonale, investigăm zilnic starea  de sănătate a angajaților”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, pentru presa locală.

Alte trei decese cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate marți pe teritoriul României, bilanțul ajungând la 72.

Numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus în România a ajuns la 2245, a anunțat, marți, Grupul de Comunicare Strategică.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”