Alertă falsă, după dispariția accidentală de pe radar a unui avion israelian care survola Siria

Publicat: 15 02. 2012, 10:29
Actualizat: 25 06. 2012, 09:36
Avioanele militare israeliene au decolat sâmbătă pentru a doua oară în 48 de ore, ca urmare a unei noi alerte false la granița cu Siria, a anunțat postul public de radio din Israel, citat de AFP. Alerta a fost dată după dispariția de pe ecranele radar a unui aparat care survola teritoriul sirian.

Avioanele militare israeliene au decolat sâmbătă pentru a doua oară în 48 de ore, ca urmare a unei noi alerte false la granița cu Siria, a anunțat postul public de radio din Israel, citat de AFP.

Alerta a fost dată după dispariția de pe ecranele radar a unui aparat care survola teritoriul sirian, potrivit postului de radio.

Armata israeliană s-a abținut de la orice comentariu.

Un stol de păsări migratoare de la frontiera siriană a dat emoții vineri forțelor aeriene israeliene, care au trimis avioane de vânătoare în întâmpinarea lui.

Stolul a fost reperat de radarele israeliene, fără a putea determina cu certitudine dacă era vorba despre păsări sau despre aparate de zbor inamice.

Pe fondul tensiunilor care domină frontiera de nord a țării după raidul aerian desfășurat de Israel la 6 septembrie în Siria, comandamentul militar a preferat să elimine orice risc.