Anunțul IGSU pentru toată țara. Locuitorii sunt sfătuiți să nu intre în panică

Publicat: 02 05. 2018, 10:12

This browser does not support the video element.

Miercuri dimineață, de la ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu „Miercurea Alarmelor”, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

 Sirenele din țară vor emite semnalul „Prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariția pericolului.

IGSU precizează că, în țara noastră, există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (5 sunete), prealarmă aeriană (3 sunete) și alarmă aeriană (15 sunete).

Începând cu luna august a anului trecut, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) desfășoară în prima zi de miercuri din fiecare lună exerciții de alarmare care sunt destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

„Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice”, potrivit IGSU.