Ce s-a ales de casa de vacanță din Valea Zălanului, după ce Charles a devenit rege. Cine e noul proprietar

Ce s-a ales de casa de vacanță din Valea Zălanului, după ce Charles a devenit rege. Cine e noul proprietar
Sursă Foto - Youtube
Publicat: 21/09/2022, 15:57

Pe lângă numeroasele proprietăți pe care le are Familia Regală, există și unele lăsate de izbeliște. Regele Charles a deținut o pensiune în Transilvania, Valea Zălanului. Pensiunile fostului Prinț de Wales sunt cunoscute pentru peisajele din jurul acestora, mai precis, pentru natura deosebită care le înconjoară.

Acum, penisiunile din România care îi aparțineau Regelui Charels, fiul mai mare al regelui carol al III-lea, William, noul Prinț de Wales, a intrat în posesia lor.

Sursă Foto – Youtube/Pensiunea din Valea Vălanului

Tot ce înseamnă îngrijirea pensiunilor, includerea călăriei și a vizitelor la atelierele de meșteșuguri locale de la poalele Carpaților, este administrată de Fondul de Caritate al Prințului de Wales.

Organizația nonprofit supraveghează, de asemenea, Duchy Organic, cel mai mare brand de alimente organice din Marea Britanie, care comercializează sute de produse, inclusiv conserve de căpșuni, prăjituri și ulei de măsline.

Veniturile ambelor întreprinderi generează mai mult de 3,4 milioane de dolari pe an pentru proiectele caritabile ale fondului, care includ sprijinirea agriculturii durabile în Regatul Unit, de mult timp în centrul intereselor Regelui Carol al III-lea de când a fondat organizația de caritate în 1979.

Prințul William, moștenitorul Ducatului de Cornwall

În calitate de moștenitor al tronului, Prințul William, în vârstă de 40 de ani, preia acum controlul asupra Ducatului de Cornwall, o proprietate întinsă cu active nete de 1,2 miliarde de dolari.

Printre proprietățile sale se numără terenul de cricket Oval din sudul Londrei, închisoarea Dartmoor, o unitate pentru infractori bărbați non-violenti care a fost descrisă în ultimii ani ca fiind „dărăpănată”, dar și un mega-proiect de 4.000 de case care ar putea fi cel mai ambițios proiect, potrivit rapoartelor.

Casele din comunitatea rezidențială Nansledan, de pe coasta Cornwallului, au fost proiectate și construite în conformitate cu dictatele durabile stricte ale Regelui Charles, care a fost de mult preocupat de promovarea arhitecturii ecologice. Casele pot fi vopsite doar în culori pastelate și au găuri în cărămizi pentru a permite albinelor să-și facă casele.

Nu sunt permise lanțuri de fast-food în complex.

Venitul anual din conducerea lui Nasledan și a celor 200 de mile pătrate din restul ducatului au adus peste 27 de milioane de dolari pentru Charles în acest an, potrivit rapoartelor.

Charles deține, de asemenea, controlul asupra Crown Estate Scotland, în valoare de 570 de milioane de dolari, care include drepturi de extracție a mineralelor, precum și licențe de pescuit, terenuri rurale și fundul mării scoțiene, potrivit Nypost.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase