CNA a făcut anunțul: Ce se va întâmpla cu cea mai mare televiziune din România, după ce va înceta emisia analogică

CNA a făcut anunțul: Ce se va întâmpla cu cea mai mare televiziune din România, după ce va înceta emisia analogică
Publicat: 05/05/2015, 12:26

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de marți, mai multe solicitări ale Pro TV SRL, între care și una privind modificarea formei juridice a societății, din SA și SRL. Modificarea s-a produs efectiv începând din 26 martie.

Totodată, CNA a analizat o solicitare a Pro TV SRL de acordare a unor licențe audiovizuale pentru difuzarea locală prin rețele de comunicații electronice (prin cablu, n.r.) pentru Pro TV din București, Alba Iulia, Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Târgu-Mureș.

Pro TV SRL deține licențe audiovizuale pentru difuzarea terestră a serviciilor de programe de televiziune cu aceeași denumire, în aceste localități.

Potrivit informațiilor prezentate în ședința CNA de marți, Pro TV SRL a solicitat Consiliului doar 13 licențe noi pentru emisia prin cablu, deși societatea deține un număr total de 37 de licențe audiovizuale de televiziune terestră, care sunt în pericol să fie închise pe 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră TV în România.

Pe de altă parte, Pro TV SRL a solicitat CNA și modificarea structurii serviciului de programe pentru stația sa centrală, de la București, în sensul creșterii producției proprii (de la 47% la 70%), scăderii procentului de filme difuzate (de la 42% la 20%) și creșterii programelor de divertisment (de la 12% la 33%).

Prezentă la ședința CNA de marți, Adriana Păpureanu, reprezentanta Pro TV SRL, a spus că modificarea structurii de programe este una obișnuită, fiind prilejuită de modificarea grilei de programe.

În ceea ce privește solicitările privind acordarea a 13 noi licențe de televiziune prin cablu, Adriana Păpureanu a explicat că Pro TV SRL nu solicită propriu-zis licențe noi, ci dorește obținerea de fapt a unei noi modalități de difuzare a semnalului pentru același conținut pe care îl transmite în prezent (un tip de semnal diferit), în contextul încetării emisiei analogice terestre TV în România pe 17 iunie.

„Pe aceste stații o să aveți un suport în plus, o licență pe cablu, în așa fel încât, când încetează emisia analogică terestră, să puteți folosi acest suport”, a spus și Răsvan Popescu, vicepreședintele CNA, cel care prezidează ședința de marți a Consiliului.

Pe de altă parte, Adriana Păpureanu a spus că Pro TV SRL va continua să folosească în aceste stații, în care solicită licențe de cablu, și alte modalități de transmisie (de exemplu, transmisia prin satelit, n.r.).

„Pentru stațiile locale încercăm să păstrăm oamenii pe care-i avem acum în aceste stații”, a mai spus Păpureanu, precizând, totodată, că în mare parte din cele 13 stații locale pentru care au fost solicitate licențe de cablu Pro TV difuzează program local.

În ceea ce privește stațiile locale ale Pro TV care dețin doar licențe audiovizuale de televiziune terestră, Adriana Păpureanu a spus că societatea pe care o reprezintă așteaptă să vadă ce se întâmpla cu tranziția de la emisia analogică la transmisia digitală terestră în România. „Am făcut solicitări acolo unde avem deja corespondenți locali. Nu am solicitat licențe pentru licențele care nu funcționează în zonă urbană”, a explicat Păpureanu.

În urma discuțiilor, CNA a decis să aprobe toate solicitările Pro TV SRL cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la acel moment în ședință (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

La momentul votului nu a participat membrul CNA Gabriel Tufeanu. Acesta a solicitat, fără a avea susținerea colegilor săi, scoaterea de pe ordinea de zi a mai multor puncte, care vizau solicitări ale unor societăți, între care și Pro TV SRL, de acordare a unor licențe de cablu, în contextul încetării emisiei analogice terestre TV în România pe 17 iunie. Tufeanu și-a motivat solicitarea prin faptul că nu a avut suficient timp să studieze toate aceste dosare pentru a putea vota în cunoștință de cauză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York