Corupție la Tribunalul București. Judecătoarele Viorica Dinu și Antoanela Costache, pentru care CSM a încuviințat arestarea preventivă, au decis în dosare grele

Corupție la Tribunalul București. Judecătoarele Viorica Dinu și Antoanela Costache, pentru care CSM a încuviințat arestarea preventivă, au decis în dosare grele
Publicat: 14/03/2013, 13:15
Actualizat: 14/03/2013, 17:05

Viorica Dinu și Antoanela Costache sunt judecătoare la Secția a II-a penală a Tribunalului București. Magistratele sunt urmărite penal de DNA pentru trafic de influență și luare de mită. Viorica Dinu a judecat câteva termene în dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu și a avut de-alungul timpului o serie de sentințe controversate. Numele Antoanelei Costache apare în dosarul fostului senator Cătălin Voicu.

Viorica Dinu și Antoanela Costache sunt investigate pentru fapte de corupție, mai precis au luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuțu, fost Staicu. CSM a încuviințat arestarea preventivă pentru cele două. DNA va solicita Curții de Apel București arestarea preventivă a celor două judecătoare.

Cine este judecătoarea Viorica Dinu

Viorica Dinu este cea care a judecat dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu după ce acesta a ajuns din nou la Tribunalul București. Viorica Dinu a fost și cea care a deliberat în dosarul în care Sorin Ovidiu Vântu a fost acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa. În acest dosar, Vîntu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

În ultima declarație de avere publicată în 2011, Viorica Dinu spune că deține trei apartamente în București, două terenuri, un autoturism și bijuterii în valoare de 10.000 euro.

În ianuarie 2012, Viorica Dinu și Antoanela Costache au aprobat eliberarea înainte de termen a interlopului Sile Cămătaru. Cele două judecătoare au considerat că Sile Cămataru s-a reabilitat și au luat în calcul și faptul că acesta și-a zugrăvit singur celula.

Judecatoarea Viorica Dinu este cunoscută pentru o sentință controversată. În urmă cu trei ani, l-a achitat pe chinezul Zhao Tun Guo, membru al mafiei chineze (Triada), acuzat că și-a ucis și tranșat doi conaționali în 1995, împreună cu un complice.

Presa a relatat la acea vreme că anchetatorii stabiliseră, în acest caz, cu probe confirmate de criminaliști, dar și de martori, că Zhao Tun Guo și-a ucis doi conaționali, pe care ulterior i-a tranșat, le-a fiert carnea și a aruncat-o în WC-ul unui imobil situat pe Bd. Dimitrie Cantemir, din Capitală, în anul 1995.

Tot Dinu a deliberat și în cazul asistentei medicale Florentina Cîrstea, învinuită în dosarul bebelușilor arși la Maternitatea Giulești. Pe 30 septembrie 2011, magistratul a decis în recurs că asistenta medicala Florentina Cirstea să fie judecata în detenție.

Viorica Dinu a fost și cea care a soluționat, în ianuarie 2010, cererea procurorilor Parchetului General de prelungire a arestării preventive pentru membrii clanului Preda, acuzați de trafic de droguri și furtul armelor de la Ciorogârla. La momentul emiterii prelungirii stării de arest, cei 14 inculpați nu erau trimiși în judecată.

Antoanela Costache apare în dosarul Voicu

Antoanela Costache, cea de a doua judecătoare investigată de DNA, apare în dosarul de corupție al fostului senator Cătălin Voicu. Judecătoarea Costache este menționată într-o declarație a fostului judecător Cristian Jipa, ca fiind unul dintre magistrații care se aflau în legătură cu Cătălin Voicu. Cristian Jipa a povestit că fostul senator Voicu a ajutat-o pe judecătoarea Costache în obținerea unor aprobări pentru un stâlp de electricitate de lângă vila ei din Voluntari.

Antonela Costache a emis mandatul de arestare pentru Gregorian Bivolaru și a făcut parte din completul de judecată care a soluționat dosarul în care a fost judecat Fănel Pavalache.

În ultima declarație de avere depusă în 2012 judecătoarea Costache arată că deține un teren intravilan de 576 metri pătrați în Voluntari, o garsonieră, un apartament și o vilă. Judecătoarea a mai precizat că are în proprietate un Audi TT, iar în conturi a declarat 132.000 lei și 62.000 euro. Judecătoarea declara în 2012 la venituri salariale în sume de 84.000 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...