Criminal feroce, căutat de 30 de ani după un măcel comis la Arad. Este considerat unul dintre cei mai periculoși români

Publicat: 26 06. 2022, 16:10
Actualizat: 26 06. 2022, 16:26

Unul dintre cei la violenți interlopi români este căutat de aproape 30 de ani de către polițiștii arădeni după ce, în 1993, și-a împușcat mortal un rival, în propria lui casă. În plus, individul le-a rănit grav pe soția și pe una dintre angajatele acestuia. Înainte să plece din locuința bărbatului ucis, criminalul a plecat și cu toți banii pe care acesta îi ținea ascunși într-o piesă de mobilier.

Ion Niculaie, un răufăcător brăilean care era cunoscut încă de pe vremea Miliției drept un personaj deosebit de periculos, a părăsit orașul natal la scurt timp după Revoluție și a plecat la Arad.  Nicolaie simțise oportunitățile pe care le aducea un oraș poziționat la graniță, dirijându-și afacerile către traficul cu valută falsă, mai ales că în acele vremuri cei mai mulți dintre români nu văzuseră niciodată dolari americani.

Interlopul brăilean a intrat, însă, în conflict cu interlopii locali, care controlau orașul încă de dinainte de 1989, iar Ion Niculaie, prin comportamentul său impulsiv, începuse să deranjeze.

Ca urmare, brăileanul s-a lovit de unul dintre principalii lideri ai lumii interlope arădene de la acel moment, Antal Sandor.

Cum la nivelul anului 1993 nu era deloc greu să cumperi o armă de foc de pe piața neagră, Niculaie și-a luat cu el pistolul și două cuțite după care a pornit către vila lui Șandor, hotărât să-i dea o lecție.

Era 14 martie când Nicu Brăileanu, după cum era poreclit Ion Nicolaie a intrat, însoțit de un alt bărbat, în vila rivalului său. Cei doi aveau fețele acoperite.

Complicele lui Brăileanu a rămas necunoscut

Sandor era acasă împreună cu soția și o angajată. De cum a dat ochii cu el, Brăileanu a scos pistolul și l-a omorât pe loc, în timp ce pe cele două femei doar le-a rănit. Din motive rămase fără explicație, acesta a înjunghiat-o de trei ori pe angajata interopului din Arad, în burtă și în picior, cu toate că fusese deja rănită de un glonț.

Ucigașii au luat cu ei și o sumă mare de bani pe care Sandor o avea în casă, după care au plecat în grabă.

Cu toate că avea fața acoperită, Brăileanu a fost recunoscut de victime după voce, însă complicele lui a rămas necunoscut.

După această faptă, Nici Brăileanu a dispărut fără urmă. Condamnat în lipsă la 25 de ani de pușcărie, acesta a fost dat în urmărire internațională și este căutat de aproape 30 de ani.