Ce l-a omorât, de fapt, pe Costel CORDUNEANU. „Ajunsese să cântărească numai 35 de kilograme!”

Ce l-a omorât, de fapt, pe Costel CORDUNEANU. „Ajunsese să cântărească numai 35 de kilograme!”
Publicat: 16/04/2024, 07:00
Actualizat: 16/04/2024, 13:06

Costel Corduneanu a murit după o lungă suferință provocată de problemele de natură cardiacă. În ultimii ani, fostul interlop trăia un adevărat coșmar, în condițiile în care primise un diagnostic cumplit și trăia, fiecare zi, cu perspectiva morții iminente.

Provenit dintr-o familie grea, cu 11 copii, Costel Corduneanu a reușit să performeze ca sportiv. Cu toate că era un bărbat mărunt din punct de vedere fizic, acesta s-a impus ca luptător, unde, ca senior, a evoluat la categoriile 48 și 52 de kilograme.

După ce a renunțat la sportul de performanță, Costel Corduneanu s-a angajat în Poliție, unde a avut gradul de plutonier. Undeva în cursul anului 1991, acesta ar fi fost dat afară după ce, cu toate că purta haina statului, ar fi comis o tâlhărie.

Rămas fără serviciu, ieșeanul a ales o viață de proscris, iar în câțiva ar fi ajuns unul dintre liderii importanți ai lumii interlope din Iași. Notorietatea i-a permis acestuia să-și extindă aria de relații în mai multe județe și în București, unde a devenit unul dintre apropiații lui Nuțu Cămătaru.

Surse din anturajul fostului lider interlop au dezvăluit, pentru Gândul, că sănătatea acestuia ar fi început să dea semne de șubrezeală încă de ani buni, din cauza efortului depus ca sportiv de înaltă performanță, care îi mărise inima. Totodată, Corduneanu ar fi trecut și printr-o depresie provocată de divorțul cerut de prima lui soție, Alina.

Ofertat de mafia rusă

Chiar și așa, imaginea publică a lui Costel Corduneanu era cea a unui interlop periculos, care învârtea sume mari de bani. Sursele citate au precizat că, în mare parte, fondurile de care dispunea fostul luptător proveneau din traficul cu țigări de contrabandă.

În acest context, ieșeanul ar fi intrat în contact cu unii membri ai mafiei ruse din Republica Moldova, care i-ar fi propus să accepte titlul de hoț în lege, adică membru cu drepturi depline și să devină reprezentatul în România al temutei organizații transfrontaliere.

În ultimii ani, problemele cu inima s-au agravat, mai ales că nopțile pierdute în diferite restaurante i-au crescut foarte mult nivelul de colesterol. Astfel, sângele lui se îngroșa, iar venele se blocau des, astfel că ajunsese să trăiască cu nu mai puțin de șase stenturi la inimă.

În paralel, în viața bărbatului se adunau necazurile, în sensul în care frații acestuia începuseră să nu-l mai asculte, iar afacerile mergeau prost.

Internat la Institutul Inimii

Foarte stresat, liderul clanului Corduneanu a început să se simtă foarte rău, iar diagnosticul medicilor a fost unul cumplit. Specialiștii i-au spus că, dacă nu-i schimbă inima, o moarte prematură este inevitabilă.

Bolnavul ar fi fost ajutat, spun sursele Gândul, de unii prieteni pe care îi avea la Federația Română de Lupte, care l-ar fi ajutat să se interneze la Institutul Inimii de la Târgu Mureș. Aici, medicii i-ar fi găsit o inimă, dar care, din păcate pentru el, s-ar fi dovedit incompatibilă.

În ultimele zile de viață, acesta ar fi fost vizitat de frații săi și de prietenii apropiați.  Cu o hemoragie internă și o greutate ajunsă la doar 35 de kilograme, Costel Corduneanu a intrat în comă, iar luni dimineață organismul său a cedat. Medicii nu l-au mai putut readuce la viață.

CITIȚI ȘI:

Adrian „Beleaua” Corduneanu, primul mesaj după moartea fratelui său, Costel Corduneanu: „Ești iubit de toată lumea, LEGENDA noastră”

A murit Costel Corduneanu, unul dintre legendarii interlopi ai României! A reprezentat țara noastră la Jocurile Olimpice

Ce AVERE avea, de fapt, Costel Corduneanu. Câți bani a strâns „Stăpânul Moldovei”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
REPORTAJ. Armată română, caut soldați. Ofer recompensă de 1.000 de euro pe lună. Problema: recruții...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Motivul halucinant al crimei din Crângași: Un Like dat pe Facebook de fiicele victimei! Bărbatul...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât dai pe cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
DECIZIE pentru cei care au telefoane mobile. Se aplică pentru toată lumea
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
”Poate să stea în picioare” Florin Piersic a început procesul de recuperare după operația la...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
NASA a numit primul său ofițer-șef de Inteligență Artificială, pentru a rămâne în pas cu...
×