VIDEO | George Simion, dus la secția de Poliție seara trecută. Polițiștii susțin că avea permisul suspendat

Publicat: 30/09/2022, 08:47
Actualizat: 30/09/2022, 10:31

Deputatul George Simion a fost dus la secţia de Poliţie în cursul nopţii de joi spre vineri, după ce poliţiştii l-au oprit şi au constatat că apărea în baza lor de date cu permisul suspendat. Liderul AUR susţine că nu ştia că nu mai deține permisul auto.

Simion se afla la volan, în zona Pieţei Victoriei din Bucureşti, unde îşi promova protestul pe care AUR îl organizează în acest weekend.

Ofițerii de poliție care l-au oprit au constatat că în baza lor de date figura cu permisul suspendat, aşa că a fost invitat la secţia de poliţie.

Simion s-a consultat cu avocatul şi le-a spus poliţiştilor că va merge a doua zi la secţie, apoi a intrat în autocarul AUR.

Liderul AUR a refuzat să le vorbească polițiștilor

După mai multe minute de încercări de a comunica, poliţiştii au chemat întăriri şi au intrat în autocar pentru a-l duce la secţia de poliţie.

Ulterior, autocarul care se afla parcat în Piaţa Victoriei a fost ridicat de autorităţi.

George Simion a transmis interacţiunea cu poliţiştii pe pagina sa de Facebook şi susţine că nu i s-a adus vreodată la cunoştinţă faptul că avea permisul suspendat.

Până ca polițiștii să reușească să comunice cum se cuvine cu liderul AUR, a durat ceva, mai ales pentru că protestanții se puseseră ca un scut în fața lui Simion.

Liderul AUR a fost testat de poliţişti atât pentru alcool, cât şi pentru droguri, iar rezultatele au fost în ambele cazuri negative.

Într-o declaraţie ulterioară, Simion a spus că a fost „eliberat” după doar 10 minute şi a descris acţiunea Poliţiei ca fiind ilegală şi abuzivă, potrivit Mediafax.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase