Locomotiva unui tren a luat foc la ieșirea dintr-un cartier al municipiului Bistrița

Publicat: 01 06. 2016, 13:33
Actualizat: 01 06. 2016, 18:24

Locomotiva unui tren privat de persoane care circula pe ruta Bistrița-Cluj-Napoca a luat foc miercuri dimineața, între stațiile Viișoara și Sărățel, cei 20 de călători reușind să iasă din tren, în condiții de siguranță, înainte ca pompierii să ajungă la locul incendiului.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a intervenit cu un echipaj de stingere și un echipaj de prim ajutor, la momentul ajungerii la locul intervenției existând o degajare mare de fum. Incendiul s-a petrecut la compartimentul motor al locomotivei trenului și a fost lichidat rapid, înainte ca acesta să se extindă și să provoace pagube. Cei 20 de pasageri s-au autoevacuat și au fost preluați de un alt tren al operatorului privat pentru a-și continua călătoria”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița, plutonier major Marius Rus.

Circulația feroviară pe ruta Bistrița – Sărățel a fost blocată aproximativ o oră, călătorii urmând să ajungă la destinație cu aproape 60 de minute întârziere.