Nouă milioane de locuitori testați pentru COVID-19! Anunțul a fost făcut oficial

Publicat: 16 11. 2020, 09:27
Nouă milioane de locuitori testați pentru COVID-19! Anunțul a fost făcut oficial / Foto caracter ilustrativ: Pixabay.com

Cancelarul Austriei a anunțat că populația va fi testată în masă, după data de 6 decembrie, când se va finaliza perioada de carantină.

Austria va intra marți, 17 noiembrie, în carantină, iar perioada de restricții va dura până pe 6 decembrie, scrie Adevărul.ro. După data menționată, se va trece la testarea în masă pentru COVID-19, a anunțat cancelarul Sebastian Kurtz.

Austria are o populație de 8,9 milioane de locuitori. Peste 4.000 de persoane sunt în prezent internate în Austria pentru complicații din cauza coronavirusului, din care circa 560 sunt la ATI.

1.829 de oameni au murit în Austria din cauza infectării cu COVID-19.

Austria urmează exemplul Slovaciei, care a efectuat teste rapide pe circa 3,6 milioane din cei 5,5 milioane de locuitori, pentru a-i izola pe asiptomaticii COVID.

Testarea în masă va fi o provocare logistică, a declarat Kurtz, care a fost criticat în trecut pentru măsurile târzii luate în criza coronavirusului.

Klaus Iohannis: Experții nu sunt convinși că o testare în masă aduce un rezultat palpabil – VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seara, că experții în sănătate nu sunt convinși că testarea în masă ar putea avea rezultatele dorite. El a explicat de ce nu se ia în calcul un asemenea scenariu.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă în România se ia în calcul un scenariu care presupune testarea în masă, aşa cum face Slovacia, preşedintele a explicat de ce rezultatele acesteia ar putea deveni irelevante.

„Slovacia este singura ţară care şi-a propus un astfel de demers, premierul slovac ne-a informat. Experţii nu sunt convinşi că o testare în masă aduce un rezultat palpabil. Dintr-un motiv foarte simplu: noi doi dacă ne testăm acum şi rezultatul este negativ, oricare dintre noi dacă nu are mare grijă este posibil să ia boala mâine şi atunci rezultatul testului a devenit irelevant”, a afirmat Klaus Iohannis.