(P) Păreri PEFOC – aflăm de la specialiști secretele grătarului suculent perfect

(P) Păreri PEFOC - aflăm de la specialiști secretele grătarului suculent perfect
Publicat: 16/11/2021, 10:38
Actualizat: 16/11/2021, 11:03

La întrebarea ce putem face pentru a găti perfect pe grătar preparate suculente pentru răsfățul familiei sau celor dragi prietenii noștri de la PEFOC ne vin în ajutor cu câteva sfaturi și informații prețioase. Compania 100% românească s-a născut la Sibiu odată cu construcția primului semineu ieftin pe lemne și a ajuns între timp, după mai bine de două decenii de tradiție și experiență vastă, să comercializeze și să monteze profesional un întreg univers de soluții termice alternative de calitate premium, dar la prețuri atente cu posibilitățile financiare ale fiecăruia! Așadar, în acest articol, vom afla care sunt secretele grătarului perfect și diferențele dintre gătitul clasic pe cărbune sau al gătitului pe gaz.

În primul rând, comoditatea este principalul motiv pentru a alege un grătar pe gaz. Pornești alimentarea, apeși butonul de aprindere, iar după aproximativ 15 minute, grătarul tău este gata de utilizare. Cu alte cuvinte, grătarul pe gaz îți permite să începi rapid gătitul, fără prea mult efort. Cu toate acestea, există și soluții pe cărbuni care se ridică la pretențiile unuia pe gaz. În cazul modelelor de gratare ceramice kamado, deschizi complet ușile de reglaj ale aerului, adaugi niște startere pe cărbuni, pe care mai apoi le aprinzi, închizi capacul și după 10-15 minute, ai un grătar pe cărbune încins perfect!

Dacă ești adeptul gătitului pe cărbune, dar îți dorești și controlul total, tipic unui grătar pe gaz, Big Egg Green este soluția perfectă. Fabricat pe baza tehnologiei dezvoltate de NASA, acesta este confecționat cu același tip de ceramică folosită la exteriorul navetelor spațiale, datorită rezistenței sporite la temperaturi extreme, fără afectarea structurii.

Grătarele pe gaz îți permit să controlezi temperatura prin reglarea arzătoarelor de gaz. Temperatura va crește și va scădea relativ repede. Acest lucru va face ușoară gătirea preparatelor la diferite temperaturi. În schimb, la varianta pe cărbune, reglajul durează puțin mai mult, bazându-se în principiu, pe controlarea fluxului de aer. Cu cât ușile de tiraj sunt mai deschise, cu atât mai mult oxigen intră în grătar influențând astfel, creșterea sau scăderea temperaturii. La grătarele de tip kamado odată atinsă temperatura dorită, aceasta poate rămâne stabilă ore întregi, datorită proprietăților izolatoare ale ceramicii speciale.

Dacă alegi un grătar pe cărbuni, trebuie să decizi dacă dorești un grătar din oțel (clasic) sau un kamado (cuptor ceramic). Ambele tipuri sunt potrivite pentru toate tehnicile de gătire. Dar nu orice grătar pe cărbune din oțel este potrivit pentru ședințe lungi sau pentru gătitul lent. Uneori, trebuie să adăugi cărbune, iar temperatura poate fluctua. Aceasta depinde de calitatea oțelului. Ceramica unui kamado are avantajul proprietăților izolatoare care ajută decisiv la o conservare superioară a căldurii. În acest fel, utilizezi mai puțin cărbune, iar temperatura de afară nu influențează temperatura din grătarul tău – poți continua grătarul, chiar și pe ploaie sau ninsoare.

Pentru gama completă de grătare, dar și pentru restul soluțiilor de încălzire din stoc propriu precum, șeminee pe lemne, șeminee pe peleți, șeminee pe gaz sau șeminee electrice de apartament, sobe rustice sau moderne și multe alte accesorii sau materiale dedicate universului termicelor de calitate superioară, fă o vizită magazinului virtual pefoc.ro și plasează chiar astăzi o comandă din confortul canapelei de acasă!

Transportul produselor voluminoase este gratuit iar livrarea se face prompt, în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii plasate on-line sau telefonic, cu ajutorul consilierilor dedicați 100% pentru satisfacerea nevoilor de încălzire și decor, a tuturor clienților din România!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier