Percheziții în București și cinci județe, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Publicat: 25 11. 2015, 09:52

Anchetatorii au descins la locuințele a 34 de persoane din București și din județele Argeș, Vâlcea, Olt, Ilfov și Iași, de unde sunt ridicate documente, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

La finalul perchezițiilor, cele 34 de persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, vor fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Potrivit anchetatorilor, 19 persoane sunt suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani, prin care au produs un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 13 milioane de lei.

„Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada 2009 – 2011, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat prin interpunerea în circuitul economic a unor societăți comerciale de tip fantomă”, a precizat Poliția Română.

Perchezițiile sunt făcute de polițiștii de investigare a criminalității economice din Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Argeș. La acțiune participă și polițiști de la inspectoratele de poliție ale județelor Vâlcea, Olt, Iași și din cadrul Poliției Capitalei, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Argeș. Anchetatorii sunt sprijiniți în această cauză și de Serviciul Român de Informații.