Personalul medical de pe ambulanță, audiat în cazul Gyuri Pascu

Personalul medical de pe ambulanță, audiat în cazul Gyuri Pascu
Publicat: 03/10/2016, 10:40
Actualizat: 03/10/2016, 10:42

Anchetatorii au ridicat documente și alte probe de la SMURD și de la Serviciul de Ambulanță București Ilfov în legătură cu modalitatea în care s-a intervenit în cazul lui Ioan Gyuri Pascu.

Serviciul de Ambulanță București Ilfov a anunțat că în cazul Gyuri Pascu au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112, precizările fiind făcute vineri după ce Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat vineri că numărul unic de urgență a fost apelat de trei ori.

„În noaptea de 26 septembrie, la dispeceratul SABIF au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112. Primul apel a fost primit de la 112 la ora 3.25. Legătura a fost dată de Dispeceratul 112 numai către SABIF deoarece în această situație, conform indexului de la 112, cazul a fost încadrat drept consultație la domiciliu, cod verde. Nu era necesară punerea în conferință a cazului cu Dispeceratul ISU-SMURD. Al doilea apel a fost primit de la 112 la ora 4.43. Legătura a fost dată din nou de Dispeceratul 112 numai către SABIF deoarece, probabil, solicitantul a precizat de la începutul apelului că la acestă adresă a mai fost o ambulanță de la SABIF mai devreme și că acum pacientul se simte mai rău. Operatoarea de la 112 a dat direct apelul la SABIF fără a-l pune în conferință cu Dispeceratul ISU-SMURD. La SABIF nu a existat niciodată al treilea apel. La al treilea apel, de la ora 4.53, Dispeceratul SABIF nu a fost niciodată în conferință cu Dispeceratul ISU-SMURD și nici nu a avut cunoștință de el. Al treilea apel ajuns doar la Dispeceratul ISU-SMURD”, anunța printr-un comunicat de presă Serviciul de Ambulanță București Ilfov.

Conducerea Serviciului de Ambulanță analizează documentele de intervenție pentru a se stabili de ce al doilea echipaj nu a ajuns la caz, deși a fost alertată mai devreme decât ambulanțele SMURD.

„Echipajul de pe Ambulanța de tip C2 va trebui să explice de ce deplasarea la caz a fost peste timpul mediu de răspuns la urgențele de cod roșu, prevăzut în lege, și de ce există diferențe între timpul de ajungere notat în fișa de intervenție și timpul real de ajungere la caz, raportându-ne la timpul extras din tableta echipajului UTIM SMURD și care arată că echipajul UTIM SMURD a ajuns la caz la 5.09. Ambulanța de tip C2 de la SABIF la momentul intervenției nu dispunea de tabletă. Aceasta, din motive tehnice, fusese trimisă la verificat către STS. Programul de informatizare este în perioada de testare, iar atunci când el va fi funcțional complet, nu vor mai exista dubii asupra timpilor de intervenție. Aceștia sunt înregistrați automat și nu pot fi modificați ulterior. De aceea, conducerea SABIF susține informatizarea sistemului”, se mai arată în comunicat.

Verificările vin după ce Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a comunicat vineri, la solicitarea MEDIAFAX, că numărul unic de urgență 112 a fost apelat de trei ori în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu, respectiv în 26 septembrie s-au înregistrat apeluri la orele 03:23, 04:42 și 04:53.

„Persoana care a efectuat primul apel a anunțat o urgență medicală, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgență al Serviciului de Ambulanță București – Ilfov. Apelanta a revenit precizând că, deși la adresă a fost un echipaj de ambulanță, nu știe ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat către același Dispecerat. La ultimul apel s-a anunțat că starea pacientului s-a agravat, cazul intrând în zona de competență a ISU – SMURD catre care a fost direcționat. Datele referitoare la codurile de urgență sunt de competența agențiilor de intervenție”, a detaliat, pentru MEDIAFAX, colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS.

Toate datele vor fi analizate și de procurori și polițiști.

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Halep a primit noul verdict. Începe iar calvarul: Decizia TAS a fost...
Cel mai mare pericol pentru șoferi. Nimeni nu s-a gândit la asta
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×