Primar Constanța scuze Halep pentru campania fake news pe Facebook

Publicat: 14 06. 2018, 03:55

Primarul Constanței Decebal Făgădău, care este și șef al organizației municipale a PSD Constanța, se delimitează și „dezaprobă total„, postarea distribuită, marți seară, de mai multe filialele ale partidului din țară, prin care se transmitea mesajul că Simona Halep ar fi fost huiduită pe Arena Națională. Primarul Constanței a precizat că în cursul zilei de miercuri I-A CERUT SCUZE câștigătoarei trofeului de la Roland Garros.

„Dezaprob total această postare! Mă delimitez de ea atât eu, cât și organizația pe care o conduc. Postarea nu aparține organizației municipale Constanța a Partidului Social Democrat și am solicitat administratorului paginii organizației județene să o retragă încă de aseară”, a declarat Decebal Făgădău. „Performanța Simonei NU TREBUIE MURDĂRITĂ de lupta politică internă. Oamenii politici trebuie să se încline în fața campioanei Simonei Halep, să o aplaude și să îi mulțumească pentru modul în care reprezintă România. Aceleași aplauze se cuvin familiei și echipei sale. În cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) i-am adresat scuzele mele.” 

Mai multe organizații PSD au postat pe Facebook, marți seară, un colaj foto, care sugera că nu Gabriela Firea, ci Simona Halep ar fi fost huiduită de români la prezentarea trofeului de la Roland Garros pe Arena Națională. Colajul foto a fost postat de organizațiile județene ale social-democraților din Giurgiu, Tulcea, Mehedinți, Constanța și Ilfov, pe paginile de Facebook. În colaj apar mai multe fotografii cu Simona Halep, însoțite de textele „Simona Halep, marea noastră campioană, a fost huiduită de 20.000 de

Fostul președinte PSD Victor Ponta a dezvăluit pe Facebook modul de lucru al lui Harabagiu, postând câteva dintre mesajele transmise nde acesta filialelor partidului prin intermediul unui grup PSD creat special pe WhatsApp:

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat miercuri, că l-a concediat pe coordonatorul online al partidului, George Harabagiu, care ar fi fost responsabil pentru postările de pe conturile de Facebook ale organizațiilor PSD potrivit cărora Simona Halep ar fi fost huiduită pe stadionul Arena Națională.