Proprietarul azilelor fără autorizație din Eforie Nord a vrut să-și dea FOC în fața primăriei din Constanța. Ce s-a întâmplat cu el

Publicat: 13 07. 2023, 10:10
Actualizat: 13 07. 2023, 10:10
Proprietarul azilelor fără autorizație din Eforie Nord a vrut să-și dea foc în fața primăriei din Constanța. Ce s-a întâmplat cu el / Sursa FOTO: Facebook

Incident șocant joi dimineață. În fața primăriei din Constanța un bărbat s-a stropit cu benzină, având intenția de a-și da foc.

Persoana în cauză este nimeni alta decât proprietarul celor două azile de bătrâni din Eforie Nord care funcționau fără autorizație.

Bărbatul a fost dus la Palazu Mare

Joi dimineață, 13 iulie, în jurul orelor 06:30, liniștea din Constanța a fost tulburată de un incident șocant.

În fața primăriei (clădire în care funcționează și Prefectura Constanța), un bărbat a încercat să își dea foc, stropindu-se cu benzină.

La fața locului au ajuns în cel mai scut timp mai multe echipaje de Poliție, dar și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Unul dintre agenți a reușit să-l imobilizeze pe bărbat, împiedicând o adevărată tragedie.

Ulterior, persoana în cauză a fost transportată la secția exterioară de neuropsihiatrie a Spitalului Județean de la Palazu Mare.

Între timp, o anchetă a fost deschisă, autoritățile încercând să stabilească motivul pentru care bărbatul a recurs la acest gest șocant.

Reamintim că miercuri, 12 iulie, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a decis închiderea azilelor de bătrâni de la Eforie Nord, care funcționau fără autorizație.

Bărbatul care a încercat să-și dea foc era proprietarul celor două centre sociale, potrivit Antena 3.

În urmă cu o săptămână, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că s-a dispus un control al statului la toate căminele de bătrâni din țară, după ce aproape 100 de persoane în vârstă au fost salvate de poliţişti şi procurori ai DIICOT în urma efectuării unor percheziţii la trei azile din judeţul Ilfov, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

Vă recomandăm să citiți și:

Cazul „Azilele groazei”. ANCHETA care arată că Primăria Voluntari și autoritățile statului știau ce se întâmplă în aceste centre încă din 2021