REȚEAUA BANCHERILOR. Primele două rețineri în dosarul fraudelor de 22 de milioane de euro

Publicat: 01 11. 2012, 21:44
Actualizat: 25 06. 2013, 15:41

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au emis, joi după-amiază, primele două mandate de reținere în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, audierile continuând la sediul DIICOT București.

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că persoanele reținute până în prezent nu sunt din rândul celor care dețineau funcții la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri și la Ministerul Economiei.

La audieri au fost aduse, joi, o sută de persoane, între care angajați ministeriali, după ce anchetatorii au descins la locuințele a 50 de suspecți și la sediile societățile acestora din București, Ilfov, Călărași și Giurgiu.

Învinuiții din dosarul fraudelor bancare sunt acuzați că ar fi obținut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerțului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanțarea unor proiecte de achiziții utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit DIICOT.