Reuters: Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv/ Multe infecții contractate încă împiedică recuperarea

Redactor:
Florentina Dinu
Reuters: Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv/ Multe infecții contractate încă împiedică recuperarea
Reuters: Sute de români formează un lanț uman la cea de-a cincea comemorare a victimelor Colectiv/ Multe infecții contractate încă împiedică recuperarea/ Supraviețuitor Colectiv: ”Legislația nu ține cont de sute de victime arse necolectiv”. Foto: YouTube

Sute de oameni care purtau măști de protecție și stăteau la patru metri distanță au aprins lumânări și au format un ”lanț uman” în locul fostului club Colectiv, notează Reuters. Scenele emoționante au avut loc la a cincea comemorare a celor care au decedat în tragicul incendiu.

Un supraviețuitor al dramaticului eveniment de la Colectiv spune că încă dorește identificarea celor responsabili de moartea celor dragi.

„Ar trebui să știm cine este vinovat și oamenii ar trebui să știe că același lucru se poate întâmpla din nou în orice moment și suntem la fel de nepregătiți acum”, a spus un supraviețuitor al incendiului, Albu, în vârstă de 43 de ani, care și-a pierdut atât sora, cât și verișoara în tragicul eveniment.

Incendiul a izbucnit atunci când focurile de artificii folosite în timpul unui concert al trupei rock Goodbye to Gravity au aprins spuma de izolație, declanșând un incendiu care a curmat zeci de vieti, transmite Reuters.

Procurorii au arătat că proprietarii clubului au permis ca locul să  depășească  capacitatea sa și că oficialii si inspectorii de la București i-au acordat o licență de funcționare,în ciuda faptului că știau că nu are un permis de securitate. Un proces a dus la condamnări preliminare la închisoare anul trecut, însă decizia este în apel.

Reuters subliniază că multe infecții contractate încă le împiedică recuperarea supraviețuitorilor care au fost tratați necorespunzător în spitalele din România.

Pacienții grav arși au fost tratați în condiții necorespunzătoare în spitalele din România, unde multe infecții contractate încă le împiedică recuperarea.

Supravietuitor Colectiv: Legislația nu ține cont de sute de victime arse necolectiv înregistrate de România în fiecare an

Vineri, președintele  Klaus Iohannis a semnat o lege care acoperă toate cheltuielile medicale viitoare ale celor răniți la Colectiv. Albu a declarat că legislația nu ține cont de sute de victime arse necolectiv înregistrate de România în fiecare an.

România, care are una dintre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de asistență medicală din Uniunea Europeană, are în prezent una dintre cele mai mari rate de deces din cauza coronavirusului din UE.

„Schimbarea trebuie să înceapă de la noi, cetățenii”, a spus Marian Raduna, unul dintre organizatorii lanțului uman. „Noi suntem cei care tolerăm cazurile de corupție și autoritățile incompetente și, din păcate, uităm repede”.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
VIDEO. Un monolit metalic, asemănător celui dispărut din Utah, a fost descoperit în Piatra Neamț
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Efectul DEVASTATOR al pandemiei. A început să se simtă în America, acum urmează TOT GLOBUL!
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Liviu Teodoresc, mărturisiri despre relația sa de dragoste de peste 10 ani! Artistul este proaspăt...
Inchide