Rezultate Alegeri Locale 2020. Cine câștigă în București și în restul orașelor

Rezultate Alegeri Locale 2020. Cine câștigă în București și în restul orașelor
Rezultate Alegeri Locale 2020. Cine câștigă în București și în restul orașelor
Publicat: 27/09/2020, 20:05
Actualizat: 27/09/2020, 20:27

GÂNDUL.RO vă prezintă ce rezultate au fost la mult așteptatele alegeri locale din 2020. Vă prezentăm cine câștigă în București și în restul orașelor din România. Îți prezentăm primul Exit Poll, de la ora 10.00, după care actualizăm situația constant. Votarea are loc duminică, 27 septembrie, între orele 07.00-21.00.

UPDATE, ORA 20:00

La ora 20:00, situația prezenței la vot, pe sectoare, este următoarea:

Sectorul 1 – 40,52%

Sectorul 2 – 35,84%

Sectorul 3 – 29,06%

Sectorul 4 – 35,77%

Sectorul 5 – 36,22%

Sectorul 6 – 36,38%

UPDATE, ORA 19:00

Solicitarea MAI a votării după ora 21:00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege a fost respinsă, duminică seara, de Biroul Electoral Central. Ministerul Afacerilor Interne solicitase prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul electoral a fost îngreunat din cauza măsurilor restrictive luate în contextul pandemiei de coronavirus.

UPDATE, ORA 18:00

Din primele informații, Gabriela Firea și Nicușor Dan au strâns câte 40 de procente. Astfel că bătălia se va da până la ora 21:00, când se închid secțiile de votare. Referitor la lupta din sectoare, putem spune doar că sunt șanse să apară unele surprize.

UPDATE, ORA 17:00

PSD a sesizat  Poliţia cu privire la afirmațiile făcute de candidatul PNL si USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, la adresa Primarului General în funcție, Gabriela Firea la ieșirea de la urne. Social-democrații consideră că legislația electorală a fost încălcată.

Acest mesaj de propagandă electorală ilicit, pe lângă faptul că este difuzat în ziua alegerilor, după încheierea campaniei electorale este și defăimător la adresa candidatului PSD prin folosirea unor cuvinte/sintagme precum „caracatiță de interese, neamuri, cumetri, nași, fini, prieteni, minciună,” „incompetență”, „corupție”, „superficialitate fudulă”, încălcând astfel în mod flagrant legislația electorală”, se arată în plângerea PSD.

UPDATE, ORA 16:00

Dan Tudorache, candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 1, are încredere că oamenii îi vor vota și, astfel, va mai câștiga un mandat de edil.

”Alegerile locale sunt despre construire, nu despre distrugere, despre oameni, despre cum va funcționa mai bine cetatea, despre cum să facem mai bună viața oamenilor, despre calitatea vieții.

Pentru că primarul este cel care chiar poate schimba și influența direct viața unei comunități. Mergeți la vot cu încredere!”, a scris primarul Dan Tudorache pe pagina sa de socializare.

UPDATE, ORA 15:00

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a votat duminică Colegiul Național Octav Onicescu.

Am votat pentru prosperitatea comunității noastre, pentru dezvoltare și locuri de muncă bine plătite. Dar în primul rând am votat cu gândul că noi nu lăsăm pe nimeni în urmă. Fac apel către toți locuitorii Sectorului 4 să vină azi să voteze. E foarte important să creăm locuri de muncă, să ne transformăm în capitala Bucureștiului. Astea sunt gândurile cu care am venit azi la vot”, a declarat Daniel Băluță.

UPDATE, ORA 14:00

Ciprian Ciucu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, acuză că este victima unui atac informatic, declanșat chiar duminică, 27 septembrie, cu ocazia alegerilor locale.

De două ore telefonul îmi este atacat printr-un soft care mă apelează în continuu, cu scopul de a-mi bloca comunicațiile în ziua alegerilor. Această metodă mizerabilă este in arsenalul lui. Nici în ultima zi nu se dezminte. Cineva e disperat!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

UPDATE, ORA 13:00

La fel ca și ceilalți politicieni, Klaus Iohannis a fost prezent la vot, iar la ieșirea de la urne a oferit câteva declarații, îndemându-i pe români să meargă să voteze.

Este o zi foarte importantă. Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri, este foarte important să mergem la vot. Să nu lăsăm pe alțîi să decidă în locul nostru. Este foarte important să ne uităm bine la candidați și să ii alegem pe cei care pot face ceva, pentru că de ei depinde cum arată școală, cum funcționează un spital, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie. Vă invit pe toți: Mergeți la vot!”, a declarat Klaus Iohannis.

UPDATE, ORA 12:00

Președintele USR Dan Barna a votat în Sibiu pentru alegerile locale 2020. Acesta a precizat că procesul de vot este unul sigur, fără riscuri majore și că oamenii nu trebuie să-și facă probleme că s-ar infecta cu coronavirus.

Astăzi putem să decidem care sunt oamenii care vor avea grijă de bunici, de copii, de școală, de drumuri, de canalizare, de toate aceste priorități despre care doar vorbim odată la patru ani și care în puține locuri se întâmplă”, a declarat Dan Barna la ieșirea de la urne.

UPDATE, ORA 15:00

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, a votat duminică Colegiul Național Octav Onicescu.

Am votat pentru prosperitatea comunității noastre, pentru dezvoltare și locuri de muncă bine plătite. Dar în primul rând am votat cu gândul că noi nu lăsăm pe nimeni în urmă. Fac apel către toți locuitorii Sectorului 4 să vină azi să voteze. E foarte important să creăm locuri de muncă, să ne transformăm în capitala Bucureștiului. Astea sunt gândurile cu care am venit azi la vot”, a declarat Daniel Băluță.

UPDATE, ORA 11:00

Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 al Capitalei, a votat, duminică, la Liceul Petru Poni. Edilul îi îndeamnă pe bucureșteni să iasă la vot.

În acestă zi superbă de toamnă am votat pentru dezvoltarea acestui sector pe care îl iubesc și am convingerea că locuitorii sectorului vor da votul acelui candidat care a construit pentru sector ceea ce era și este în continuare necesar: școli și gărdinițe, care a făcut locuri de joacă și care a schimbat în bine fața sectorului nostrum. Vreau să anunț că am luat toate măsurile necesare pentru ca toți participanții să voteze în condiții de maximă siguranță. Toți participanții primesc la intrarea în secțiile de votare mască medicinală și dezinfectant. Îndemnul meu este să ca bucureștenii vină la vot”, a declarat la ieșirea de la vot primarul sectorului 6 al Capitalei.

UPDATE, ORA 10:00

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS la alegerile locale din București, a votat duminică dimineață. La secția de votare a venit alături de soție și fetiță. Contracandidatul Gabrielei Firea i-a invitat pe bucureșteni la vot, încă de la prima oră.

Am votat pentru un oraș extraordinar care are oameni muncitori și creativi și a dovedit că în zona privată poate face ceea ce își propune.

Invit bucureștenii să iasă la vot, încă de dimineață, pentru că sunt condiții speciale, votul este mai lent.

Am venit cu familia pentru a transmite mesajul că alegerile se desfășoară în condiții de siguranță și pentru a încuraja bucureștenii să iasă la vot”, a spus Nicușor Dan la ieșirea de la urne.

––––––––––––––––––––––––––––

În București, bătălia pentru fotoliul de primar va fi între Gabriela Firea (PSD), edilul în exercițiu, și Nicușor Dan, candidat susținut de PNL-USR-PLUS. Gabriela Firea are șanse bune să câștige, asta dacă ținem cont de ultimele sondaje. Se află în fața lui Nicușor Dan, dar trebuie neapărat să menționăm că lupta este deschisă.

Alegeri locale 2020. Cine este favorit potrivit Exit Poll

În Capitală, la sectoare, Robert Negoiță și Daniel Băluță par a fi deja câștigători. Pur și simplu nu au candidați. Însă, la celelalte sectoare ale Capitalei lupta pare deschisă.

În țară, George Scripcaru (Brașov), Emil Boc (Cluj-Napoca), Olguța Vasilescu (Craiova), Florin Pucheanu (Galați), Mihai Chirică (Iași), Florin Birta (Oradea) și Astrid Fodor (Sibiu) sunt favoriți cerți la câștigarea mandatului de edil. Toți conduc în sondaje și sunt foarte bine văzuți de cetățenii din respectivele orașe.

La aceste alegeri locale, cetățeanul trebuie să se prezinte, ca întotdeauna, cu actul de identitate sau, după caz, cu documentul care dovedește reședința. Dacă această condiție este îndeplinită, alegătorul va semna lista electorală permanentă, după care va primi buletinul de vot și clasica ștampilă cu mențiunea “VOTAT”.

Alegeri locale 2020. Vă prezentăm primul Exit Poll

De precizat că alegătorii vor vota separat, în cabine închise. După ce a votat, cetățeanul urmează să îndoaie buletinele de vot și să le introducă în urna corespunzătoare. Trebuie neapărat ca pagina albă cu ștampila să rămână în afară. În caz contrat, votul va fi nul.

Ulterior, votantul restituie ștampila președintelui, iar pe buletinul alegătorului se aplică “VOTAT”, ocazie cu care se menționează și data scrutinului. Secțiile din toată România se vor închide la ora 21:00, iar rezultatele urmează să fie publicate pe parcurs, după cum decurge numărătoarea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. E femeia potrivită". Robi, dezvăluiri sincere în fața...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Adevărul despre SERVICE-URILE AUTO. Ce trebuie să știe cei care își duc mașina la reparat
Iubitul Aryney Sabalenka a fost ucis la Miami Open, unde se află și Halep
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu”. Maria Ciobanu dezvăluie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista