STARE DE ALERTĂ. Românii veniți din străinătate vor respecta noi reguli

STARE DE ALERTĂ. Românii veniți din străinătate vor respecta noi reguli
Foto: Pixabay
Publicat: 14/05/2020, 16:29
Actualizat: 15/05/2020, 11:26

Pe timpul stării de alertă, românii care vin din strainătate nu vor mai intra în carantină sau izolare. Ei vor fi nevoiți să prezinte un document care atestă ca nu sunt infectați cu COVID-19.

Potrivit proiectului de Lege privind prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, certificatul va fi prezentat la graniță și nu trebuie să fie eliberat cu mai mult de 48 de ore de la intrarea în România.

Documentul trebuie să ateste că persoana care revine din străinătate nu este bolnava de coronavirus. De asemenea, certificatul trebuie tradus în limba română, cu excepția celor care revin din Republica Moldova.

Cu toate astea, cei suspecți de COVID-19 vor fi în continuare băgați în izolare sau carantină. De exemplu, persoanele care nu vor prezenta acest document de la medic sau cei care au intrat în contact cu persoane confirmate.

De asemenea, Ministerul Transporturilor va stabili un set de reguli clare privind aeroporturile și avioanele.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult