Un nou dosar penal la Pungești, în care sunt vizați 12 protestatari, pentru tulburare de posesie

Un nou dosar penal la Pungești, în care sunt vizați 12 protestatari, pentru tulburare de posesie
Publicat: 08/01/2014, 18:10
Actualizat: 29/09/2018, 19:44

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui au întocmit un nou dosar penal la Pungești, în care sunt vizate 12 persoane, pentru tulburare de posesie, în urma unei plângeri depuse de Asociația Crescătorilor de Animale în care se arată că protestatarii au ocupat abuziv islazul comunal.

Un număr de 12 persoane care protestează față de gazele de șist în comuna vasluiană Pungești au intrat în atenția polițiștilor de investigații criminale, după ce ar fi ocupat abuziv islazul comunal din localitatea Siliștea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ancheta în acest caz a fost declanșată în urma unei plângeri depuse de către reprezentanții Asociației Crescătorilor de Animale Pungești, în care se arată că pe o suprafață de teren pe care o dețin printr-un contract de concesiune cu primăria se află mai multe persoane, fără acordul proprietarilor.

„În urma plângerii depuse de asociația în cauză, s-a întocmit dosar penal în care polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare de posesie. La momentul depunerii sesizării, polițiștii deplasați la locul indicat au identificat un număr de 12 persoane, precum și două corturi. Urmează ca aceste persoane să fie citate pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Porțiunea de islaz pe care au fost găsite cele 12 persoane și două corturi reprezenta noua locație a „taberei de rezistență” a protestatarilor de la Pungești, după ce Poliția și Jandarmeria i-au determinat pe manifestanți să renunțe la prima tabără, înființată după evenimentele din 16 octombrie 2013 vizavi de locația deținută de compania Chevron.

Odată cu înființarea de către Poliție a zonei speciale de siguranță publică, protestatarii au fost nevoiți să închidă prima tabără, deschizând una nouă pe islazul comunal din Siliștea, la mijlocul lunii decembrie a anului trecut.

Câteva sute de persoane au protestat, în 7 decembrie anul trecut, pe drumul județean Vaslui-Gârceni, față de intenția Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui.

Poliția Vaslui a constituit o „zonă specială de siguranță” în localitățile Siliștea și Pungești, unde Chevron deține un perimetru de 20.000 de metri pătrați în vederea explorării gazelor de șist. Astfel, traficul pe drumul județean Vaslui-Gârceni, în localitățile Siliștea și Pungești, a fost restricționat.

În 12 decembrie 2013, cererea de ridicare a interdicției de circulație în Siliștea și Pungești formulată de un reprezentant al protestatarilor a fost respinsă de către magistrații Judecătoriei Vaslui, care au considerat-o neîntemeiată. Ulterior, protestatarii au atacat cu apel la Tribunalul Vaslui hotărârea Judecătoriei Vaslui, cazul urmând să fie judecat de un complet format din trei judecători.

La 17 decembrie 2013, Parchetul Judecătoriei Vaslui anunța că s-a început urmărirea penală față de 37 de protestatari care au participat în 7 decembrie la manifestațiile din zona Pungești, persoanele respective fiind acuzate că au distrus gardul împrejmuitor al platformei Chevron și i-au agresat pe jandarmi.

Incidente între jandarmi și localnicii din Pungești au avut loc și în 2 decembrie 2013, când Chevron a început lucrările pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de șist la Siliștea-Pungești. Mai mulți protestatari au acuzat atunci că au fost agresați de jandarmi și că ar fi fost loviți inclusiv cu bastoanele de către forțele de ordine.

În 3 octombrie 2013, Chevron a obținut autorizație de construire pentru amplasarea în județul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorități pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliștea.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an....
Larisa Uţă a redeschis scandalul, iar acum… Alin Oprea o desfiinţează: „O femeie mutilată de...
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a...
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte...
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un...
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata...
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o...
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9...
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
El este George, un cunoscut fotograf care și-a pus capăt zilelor aruncându-se de pe barajul...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Nemții au planuri mari cu Duster 3. Aripi evazate și jante uriașe – GALERIE FOTO
Bărbatul care a provocat un incendiu la Parlament a fost prins
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Traian Băsescu, în spatele jocurilor de culise care ar putea arunca alegerile prezidențiale în aer!
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De...
Ce pensie primește Adriana Trandafir după o viață dedicată teatrului și filmului: ”Ce să facem?...
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Oamenii de știință au creat organisme în „a treia stare”, dincolo de viață și moarte