VIDEO | Percheziții în Ploiești, la trei persoane bănuite de fraudă informatică și fals în înscrisuri oficiale. Doi suspecți au fost arestați pentru 24 de ore și puși sub control judiciar

Publicat: 09/12/2022, 13:43

Trei persoane au fost conduse la audieri, iar două dintre ele au fost reținute pentru 24 de ore și, ulterior, puse sub control judiciar într-un dosar de fraudă informatică, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals privind identitatea, în urma unor percheziții domiciliare în municipiul Ploiești.

Mai exact, cei trei suspecți sunt bănuiți că, în perioada septembrie 2021- aprilie 2022, ar fi contractat credite bancare pe numele altor persoane, de la diferite institutii financiare, falsificând mai multe documente.

”Ieri, 8 decembrie 2022, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiesti și 3 mandate de aducere, emise pe numele a trei persoane, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunilor de fraudă informatică, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals privind identitatea”, transmite Poliția Română printr-un comunicat.

Din datele și probele administrate, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada septembrie 2021- aprilie 2022, bănuiții ar fi contractat credite bancare pe numele altor persoane, de la diferite institutii financiare, falsificând în acest sens mai multe documente, transmite sursa citată.

Persoanele vizate au fost conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, doi dintre bănuiți au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, față de aceștia fiind dispusă, ulterior, măsura controului judiciar.

”Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul poliției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase