ALERTĂ METEO: Caniculă în sudul și vestul țării

Redactor:
Laura Cojocaru
Vremea va fi foarte călduroasă azi, caniculară în sudul și vestul țării. În zonele montane și cele nordice, pe arii restrânse, sunt condiții de ploi scurte de vară. Vântul va sufla cu intensificări la munte.

ÎN ȚARĂ

Maximele zilei vor fi cuprinse între 25 și 35 de grade Celsius, cu cele mai mari valori în Câmpia de Vest și Câmpia Română, unde va fi și disconfort termic.

La noapte cerul va fi variabil, mai mult senin iar vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice se vor încadra între 10 grade în depresiuni și 23 de grade Celsius în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI

În Capitală vremea va fi caniculară la orele amiezii, când temperatura va urca la 34 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi senin iar vântul va sufla slab. Zilele următoare vor fi tot caniculare, cu maxime de până la 35 de grade Celsius. Nopțile vor fi calde cu minime cuprinse între 19 și 21 de grade Celsius.

LITORAL

La malul mării vremea va fi foarte frumoasă azi, cu cer mai mult senin și vânt moderat. Temperatura aerului va ajunge la 29 de grade Celsius. Noaptea care urmează va fi una caldă, cu minime de 20 de grade și vânt slab și moderat.

PROGNOZĂ PENTRU URMĂTOARELE 3 ZILE

În următoarele zile vremea va fi caniculară la orele amiezii, când temperaturile vor ajunge la 36 de grade Celsius iar disconfortul termic va fi accentuat. Mâine sunt posibile ploi scurte de vară în nord și centru, iar vineri va ploua după-amiaza și seara în nord-est și centru. Minimele termice în următoarea perioadă se vor încadra între 11 și 22 de grade Celsius.

 

 

Inchide