ALERTĂ METEO: Ploi în Crișana și Maramureș, caniculă în Oltenia și Muntenia

De astăzi vremea se răcește, mai întâi în Crișana și Maramureș unde temperaturile scad până la 24 de grade Celsius.

Canicula va mai persista în Oltenia și Muntenia unde se vor înregistra 35 de grade Celsius. În vest, nord, centru, la deal și la munte vremea devine instabilă spre seară când se vor înregistra averse torențiale, descărcări electrice și căderi de grindină.

La noapte, cerul va fi mai mult noros în centru, vest și nord unde va va ploua torențial și vor fi și descărcări electrice. Vântul va sufla cu intensificări și este posibil să cadă și grindină. Minimele termice se vor încadra între 11 și 22 de grade Celsius.

BUCUREȘTI

În Capitală astăzi se menține vremea călduroasă, cu cer senin și o maximă de 34 de grade Celsius. Mâine temperatura aerului va scădea până la 30 de grade iar vremea devine instabilă în a doua parte a zilei. Vor fi averse, descărcări electrice și vânt cu intensificări. Vineri, temperatura aerului scade și mai mult, până la 25 de grade, iar pe parcursul zilei sunt prognozate averse de scurtă durată.

LITORAL

La malul mării vremea rămâne frumoasă și azi, cu cer variabil mai mult senin și vânt slab și moderat. Maxima zilei va fi de 29 de grade Celsius. Noaptea va fi una caldă cu temperaturi între 19 și 21 de grade Celsius.

ROMÂNIA, PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

În următoarele zile instabilitatea atmosferică va afecta toată țara. Mâine la deal și la munte, în sud și nord-est va ploua în averse iar cantitățile de apă pot fi însemnate. Vântul va avea intensificări în estul țării. Maximele se vor încadra între 21 și 31 de grade Celsius. Vineri, cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Lunca Dunării, 29 de grade, iar în Transilvania nu vor fi mai mult de 20 de grade Celsius. Va ploua în majoritatea regiunilor iar vântul va avea intensificări în sud și centru.

 

Inchide