• Publicat:
Știri

ALERTĂ METEO: Vreme deosebit de rece în toată țara, până vineri / Prognoză specială pentru Capitală: Temperaturi maxime de 5 grade

ALERTĂ METEO: Vreme deosebit de rece în toată țara, până vineri / Prognoză specială pentru Capitală: Temperaturi maxime de 5 grade
Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o informare meteo de vreme deosebit de rece, valabilă în toată țara. În jumătatea de nord a țării sunt așteptate temperaturi negative.

Potrivit ANM, începînd de marți de la ora până vineri la ora 10:00, vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara.

Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor.

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece.

În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte.

Vineri dimineața, temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

 

Meteorologii anunță vreme rece, cu temperaturi maxime de 5 grade

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală, fiind anunțate temperaturi scăzute cu maxime de 5 grade și minime de 2 grade pentru ziua de joi. ANM anunță și ploi temporare cu vânt care va amplifica senzația de rece.

De marți până miercuri dimineață, temperaturile vor scădea ușor, iar maxima va fi de 17-18 grade. Temperatura minimă va fi de 8-10 grade. Cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul nopții va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, anunță ANM.

Meteorologii anunță vreme rece și pentru ziua de miercuri, când maxima va ajunge la 10 grade.

„Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (cu viteze la rafală în jurul a 45 km/h) amplificând senzația de rece. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade”, mai arată ANM.

Pentru ziua de joi, meteorologii anunță vreme închisă și deosebit de rece, temperatura maximă urmând a se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă în jurul a 2 grade.

„Îndeosebi ziua temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări (cu viteze la rafală de 45… 50 km/h) amplificând senzația de rece”, se mai arată în sursa citată.

 

Inchide