Prognoza METEO: Vreme EXTREM de instabilă. Cod GALBEN de ploi în șapte județe

Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara, dublat și de un cod galben de inundații valabil pentru 9 județe din vest și Oltenia. Maximele termice de azi se vor încadra între 14 și 23 de grade, informează ANM.

ROMÂNIA, MIERCURI

PLOI ÎN AVERSE, COD GALBEN DE PLOI ȘI INUNDAȚII

Vreme extrem de instabilă anunță meteorologii care au emis și o informare valabilă până vineri dimineața. Va ploua în averse în toată țara, vor fi descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Izolat se pot acumula și 40l/mp. Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara, dublat și de un cod galben de inundații valabil pentru 9 județe din vest și Oltenia. Maximele termice de azi se vor încadra între 14 și 23 de grade.

ROMÂNIA, MIERCURI NOAPTEA

PLOI CU TUNETE ȘI FULGERE

Noaptea care urmează va fi una instabilă meteorologic, cu ploi în majoritatea regiunilor și chiar furtuni cu tunete și fulgere. Vântul va sufla cu putere iar minimele se vor încadra între 5 și 14 grade Celsius.

BUCUREȘTI

AVERSE, DESCĂRCĂRI ELECTRICE, VÂNT PUTERNIC

Și pentru Capitală meteorologii au emis o prognoză specială. Potrivit acesteia până vineri dimineața vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, adică averse cu tunete și fulgere, vânt cu intensificări iar cantitățile de apă pot atinge 25l/mp. Azi maxima zilei va ajunge la 23 de grade, iar mâine va fi de 20 de grade. Nopțile vor fi ploioase, cu minime de 11 grade. Vineri se încălzește, maxima va ajunge la 26 de grade, dar va continua să plouă în averse mai ales după-amiaza.

LITORAL

VREME INSTABILĂ, TEMPERATURI SCĂZUTE

Va ploua și pe litoral azi. Vântul va sufla cu putere iar aversele vor fi însoțite de descărcări electrice. Maxima zilei nu va trece în nicio stațiune de 18 grade, iar minima va fi de 14 grade Celsius.

ROMÂNIA, PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE

CRESC TEMPERATURILE DE VINERI

Vremea rămâne instabilă și mâine, când sunt prognozate ploi în averse și descărcări electrice iar în vest și sud-est vântul va sufla cu putere. Izolat va cădea și grindină. Temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius. Vineri cresc temperaturile, dar vremea se va menține instabilă. Ploile vor fi prezente după-amiaza și noaptea iar vântul va avea intensificări temporare. Maxima zilei va urca până la 27 de grade.

 

 

 

Tags:
Inchide