Aglomerație pe A2 în zona stațiilor de taxare de la Fetești. Cozile se întind pe zeci de kilometri. Șova pentru GÂNDUL: „Soluția ar fi să nu taxăm, dar nu e posibil”

Aglomerație pe A2 în zona stațiilor de taxare de la Fetești. Cozile se întind pe zeci de kilometri. Șova pentru GÂNDUL: Soluția ar fi să nu taxăm, dar nu e posibil
Publicat: 29/07/2013, 19:20
Actualizat: 28/09/2018, 08:51

Circulația rutieră pe Autostrada A2 București – Constanța se desfășoară îngreunat, luni după-amiază, în zona stațiilor de taxare de la Fetești, unde sunt formate coloane de autovehicule în ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Șoferii care doresc să evite aglomerația pot utiliza ruta Drajna – DN21 – Slobozia – DN2A – Slobozia – Hârșova – Constanța, a mai precizat sursa citată.

Potrivit polițiștilor, situația nu este diferită de cea din alte începuturi de săptămână, în condițiile în care mulți șoferi aleg să plece de la mare sau spre litoral luni, pentru a evita traficul din weekend.

Contactat de gândul, ministrul delegat pentru infrastructură Dan Șova, spune că nu are deocamdată o soluție pentru ca șoferii să nu mai piardă ore în șir la punctul de taxare de la Fetești, dar va încerca să caute una în următoarele zile. El a amintit decizia sa recentă prin care, până la 31 august 2013, tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre, de la Fetești – Cernavodă, se sistează în intervalul cuprins între zilele de vineri ora 6,00 și duminică ora 24,00.

„Soluția (pentru evitarea aglomerației n.n.) ar fi să nu taxăm. dar nu este posibil. În afară de scutirea pe perioada weekend-ului, nu pot face altceva deocamdată. Mai mult nu se poate. Încercăm să găsim o soluție zilele acestea”, a declarat pentru gândul Dan Șova.

Guvernul a anunțat la sfârșitul lunii iunie că șoferii care merg spre Constanța sau se întorc de la mare nu vor mai plăti în weekend taxa de 13 lei percepută pe podul peste Dunăre de la Fetești-Cernavodă.Măsura a fost luată printr-un ordin semnat de ministrul delegat pentru Infrastructură, Dan Șova, și a devenit oficială după publicarea actului în Monitorul Oficial.Taxa a fost majorată în acest an de CNADNR de două ori.

Suspendarea plății taxei de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre la Fetești – Cernavodă este menită să ducă la deblocarea traficului, având în vedere numărul mare de turiști care doresc să ajungă pe litoral, se arată într-un comunicat transmis presei la finele lunii iunie de Biroul de Presă al Guvernului.

La sfârșitul anului trecut CNADNR a publicat un anunț de lansare a procedurii de licitație – dialogul competitiv – pentru concesionarea autostrăzii Centura de sud a Bucureștiului (48 km), „la pachet”, cu operarea și întreținerea autostrăzilor București-Constanța și București-Pitești.

Astfel, șoferii care vor circula pe București -Constanța, dar și pe București-Pitești și pe centura de sud a Bucureștiului, care va avea regim de autostradă și care urmează să fie construită în regim de concesiune, vor trebui să plătească o taxă de utilizare.

Tarifele de utilizare pentru toate aceste autostrăzi ar putea varia între 3 euro pentru autoturisme și 7,5 euro pentru autocare, potrivit CNADNR.

Contractul prevede, printre altele, și dotarea cu echipamente specifice (inslusiv stații de taxare și sisteme ITS) a autostrăzii București-Constanța.

Întrebat dacă finalizarea acestui proiect ar putea conduce, în final, și la reducerea aglomerației la punctul de trecere de la Fetești, Șova a răspuns că nu se poate pronunța pe o procedură care este în curs de derulare.

În prezent, pe autostrada A2, în apropierea localității Fetești, există o stație de colectare a tarifelor de utilizare a autostrăzii.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Cum se modifică alocațiile pentru copii! Schimbări importante în lege
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce scrisul de mână este mai bun pentru memorie?
×