Aglomerație pe Valea Prahovei. Locurile de cazare, rezervate aproape în totalitate. La Bușteni și Azuga de schiază

Aglomerație pe Valea Prahovei. Locurile de cazare, rezervate aproape în totalitate. La Bușteni și Azuga de schiază
Publicat: 28/12/2013, 14:36

Locurile de cazare pe Valea Prahovei sunt rezervate aproape în totalitate pentru Revelion, prețurile pornind de la 1.000 de lei de persoană trei nopți de cazare la o vilă, iar turiștii care vor să schieze pot merge la Bușteni și Azuga, singurele stațiuni unde pârtiile sunt funcționale în prezent.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au făcut ca multe dintre pârtiile din stațiunile de pe Valea Prahovei să fie nefuncționale, doar în Bușteni și Azuga condițiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind bune.

În această perioadă, punctul de atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă care au mers pe Valea Prahovei este stațiunea Bușteni, unde se schiază în condiții bune pe pârtia Kalinderu 1.

Potrivit lui Mihai Coleși de la Centrul de informare turistică Bușteni, pârtia Kalinderu 1, cu o lungime de aproximativ 1.400 de metri, este acoperită cu un strat de zăpadă artificială de aproximativ 30 de centimetri.

Peste o mie de turiști se află sâmbătă pe această pârtie, mulți dintre ei venind în Bușteni din alte stațiuni unde nu există condiții pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Cea de-a doua pârtie care face parte din domeniul schiabil al stațiunii Bușteni, Kalinderu 2, este impracticabilă. În schimb, parcul de distracții de la baza domeniului schiabil Kalinderu este deschis.

În stațiunea Azuga sunt deschise doar câteva tronsoane de pârtie acoperite cu un strat de zăpadă artificială cuprins între 8 și 30 de centimetri.

Astfel, potrivit reprezentanților domeniului schiabil al stațiunii, în acest week-end se poate schia pe pârtia Sorica, pe o lungime de 550 de metri deservită de teleschi, pe pârtia Cazacu Variantă, pe o lungime de 400 de metri și pe pârtiile Sorica Începători și Cazacu Începători. Câteva sute de turiști petrec acest week-end pe pârtie la Azuga.

În cea mai căutată stațiune de pe Valea Prahovei, Sinaia, nu se schiază. Pârtiile din Valea Dorului și Valea Soarelui, situate la 2000 de metri altitudine în Bucegi sunt impracticabile din cauză că nu a nins, iar pârtia Nouă, care dispune de tunuri pentru zăpadă artificială, nu a putut fi înzăpezită din cauza temperaturilor ridicate.

Mii de turiști sunt așteptați și anul acesta să petreacă Revelionul în stațiunile de pe Valea Prahovei.

Potrivit președintelui Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, Adrian Voican, locurile de cazare sunt rezervate aproape în totalitate pentru Revelion.

„Se înregistrează creșteri ale prețurilor serviciilor hoteliere acolo unde s-au făcut investiții, a crescut gradul de confort sau au fost introduse servicii noi. În rest, prețurile sunt comparabile cu cele de anul trecut”, a declarat președintele APDT Prahova.

La fel ca și anii trecuți, și în acest an cea mai căutată stațiune este Sinaia, însă interesul turiștilor a crescut și pentru stațiunile Azuga și Bușteni, a mai spus Adrian Voican.

Prețurile pachetelor turistice pentru Revelion sunt considerabil mai mari decât cele de Crăciun, deși serviciile sunt aceleași. Astfel, dacă pentru Crăciun prețul unui pachet turistic într-o vilă din Bușteni a fost de 430 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare cu mic dejun și cină festivă, un pachet turistic similar de Revelion ajunge să coste 1.000 de lei de persoană.

La Sinaia, un pachet turistic cu cinci nopți de cazare într-un hotel de trei stele costă 1.980 lei de persoană. Acest tarif include mic dejun bufet (cu excepția zilei de 1 ianuarie 2014), cina bufet în data de 30 decembrie și 2 ianuarie (fără băuturi), cină festivă în noaptea de Revelion, carnaval cu cină în 1 ianuarie, parcare, acces la piscină, saună, sală de fitness. Pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani, părinții vor plăti suplimentar 790 de lei, bani în care sunt incluse cinci nopți de cazare în camera părinților și serviciile de masă.

Tot la Sinaia, la hotelurile de patru stele trei nopți de Revelion costă peste 2.500 de lei, patru nopți costă peste 2.900 de lei, iar un pachet turistic cu cinci nopți ajunge să coste 3.200 de lei de persoană, bani în care sunt incluse servicii precum cazare în cameră dublă cu mic dejun și cină festivă de Revelion.

La hotelurile de lux de pe Valea Prahovei o vacanță de Revelion ajunge să coste 2.000 de euro pentru două persoane, familiile cu copii plătind suplimentar pentru aceștia.

Cele mai căutate unități de cazare din stațiunile de pe Valea Prahovei au fost vilele, care s-au închiriat grupurilor de turiști. Pentru închirierea unei astfel de vile cu patru sau cinci camere duble, turiștii au plătit între 1.500 și 2.500 de euro pentru întreaga vilă, în funcție de numărul nopților de cazare și de serviciile oferite. Unele vile, care dispun de bucătărie complet utilată, au fost închiriate, urmând ca turiștii să-și pregătească masa de Revelion, în timp ce alte astfel de unități de cazare asigură în preț și masa de Revelion.

Vilele au fost, de altfel, primele unități de cazare care s-au închiriat, atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion. Proprietarii acestora spun că și-au obișnuit deja clienții de mulți ani, iar în unele cazuri turiștii fac rezervările pentru anul următor imediat ce termină vacanța, detaliile financiare fiind puse la punct ulterior.

Unii dintre cei care vor petrece noaptea dintre ani pe Valea Prahovei au plecat deja către stațiuni.

Poliția Prahova a anunțat, sâmbătă după amiază, că traficul pe DN 1, în zona stațiunilor, este aglomerat, recomandându-le șoferilor să respecte indicațiile agenților care dirijează traficul rutier și să circule cu prudență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
A fost prins suspectul în cazul uciderii Mariei, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
A fost găsită o planetă ca Pământul ÎN OGLINDĂ! Ar exista VIAȚĂ AICI
S-a dus cel mai generos actor. ZI DE DOLIU în România: "Era penultimul mohican din...
Prințul Harry și Meghan Markle. Blestemul lăsat în urma lor
Cum sună live vocea Cleopatrei Stratan la vârsta de 21 de ani, cu piesa Ghiță....
VIDEO Cine a ucis-o pe Maria, fetița de 8 ani din Botoșani? Unchiul fetei, în...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Croatul Ante Pavelic, întemeietorul și ideologul Ustaše. Politician, avocat, nazist, criminal de război, consilier al...
×