Nicușor Constantinescu vrea și el demisia lui Ponta: „A lăsat ca generalii lui să fie hăcuiți, arestați, a crezut că câștigă de la București cu Ghiță”

Nicușor Constantinescu vrea și el demisia lui Ponta: „A lăsat ca generalii lui să fie hăcuiți, arestați, a crezut că câștigă de la București cu Ghiță
Publicat: 29/01/2015, 20:52
Actualizat: 07/08/2015, 06:30

Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a cerut pe un ton ridicat ca Victor Ponta și Liviu Dragnea să-și asume pierderea alegerilor prezidențiale și să nu lanseze din nou teoria centrului imaculat, folosită și în timpul guvernării Năstase.

„Cred că Victor Ponta, colegul meu de partid, a făcut o mare greșeală considerând că va putea câștiga numai de la București aceste alegeri prezidențiale. S-a demonstrat că fără să ai primarii lângă tine, și sunt câteva mii în PSD, fără să ai președinții de CJ, fără o armată nu poți să câștigi o bătălie. Nu o poți câștiga numai pe laptop sau Facebook, trebuie să o câștigi cu oamenii în teren. Teoria centrului imacuat a fost reluată pentru a se justifica greșelile din această campanie electorală prezidențială, greșeli care nu au aparținut organizațiilor județene, președinților de organizații județene, nici primarilor, ci au aparținut conducerii centrale, care a avut niște sfetnici foarte buni, gen Sebastian Ghiță. Sfetnici care au dus partidul să piardă în locuri în care PSD a câștigat la alegerile din 2012 toate colegiile”, a spus pe un ton revoltat Nicușor Constantinescu în fața hotelului Mara din Sinaia unde s-au strâns pesediștii. Declarațiile sale au fost făcute cu câteva minute înainte ca premierul Ponta să vină la întâlnire și după ce Liviu Dragnea vorbise din nou despre necesitatea reformei în PSD.

Constantinescu s-a arătat deranjat de modificarea Statutului PSD, anunțată de tandemul Ponta – Dragnea, prin care cei care au probleme cu justiția pot ajunge să fie excluși din partid. De altfel, foarte mulți lideri locali și centrali ai PSD nu privesc cu ochi buni această modificare a Statutului, deoarece i-ar duce în afara partidului.

„Este o greșeală de exprimare pentru ca noi PSD nu ne putem substitui justiției. Dacă există principiul de nevinovăție, doar după ce ești condamnat definitiv și irevocabil trebuie să suporți atât lipsirea de libertate și de alte drepturi, inclusiv de a fi membru al unui partid politic, atunci noi partidul nu putem stabili reguli peste ceea ce stabilește Constituția României. Din păcate și acest principiu de nevinovăție, pe care și președintele Iohannis l-a clamat în participarea la CSM și a cerut să fie respectat acest principiu de nevinovăție, să nu mai fie arestări televizate și scurgeri în presă, să se limiteze puterea justiției la puterea executivă și legislativă. Aceste propuneri sunt în afara Constituției, nu poți să propui tu în partid, să condamni un om, să îi iei dreptul să fie membru de partid, fără ca instanța să se fii pronunțat definitiv și irevocabil”, a susținut Constantinescu.

Pesedistul a continuat, afirmând că în Dobrogea nu există baroni, deoarece această provincie istorică s-a aflat o mie de ani sub Imperiul Otoman.

„Acolo erau califi, emiri, baroni existau doar în Transilvania. Noi nu suntem baroni atâta timp cât pe mine m-au ales 300.000 de dobrogeni. Problema acestei teorii a centrului imaculat, a Bucureștiului alb ca zăpada și a provinciei neagra ca cenușa nu e nouă. Este de pe vremea lui Adrian Năstase, de atunci s-a aruncat că provincia e murdară. Este fals, că 90% din bani sunt la București, la Guvern. Baronii care sperie pe toată lumea, inclusiv copilul meu m-a întrebat ce e aia baron sunt doar niște chestiuni care încearcă să arunce un eșec național al alegerilor prezidențiale pe organizațiile din teritoriu. Este neasumarea răspunderea”, a fost mesajul lui Constantinescu pentru conducerea PSD.

El a reluat teza susținută de Radu Mazăre prin care un lider care pierde alegerile trebuie să își dea demisia din funcția pe care o deține, comparația fiind făcută cu Victor Ponta care a pierdut prezidențialele. Mai mult, el l-a acuzat direct pe Ponta că a lăsat să-i fie „hăcuiți generalii”, crezând că poate câștiga prezidențiale doar cu sprijinul lui Sebastian Ghiță.

„Dacă la alegerile din 2016 nu ies președintele CJ eu îmi dau demisia din partid. Conducerea partidului și cu noi liderii județeni, ăștia care mai suntem în viață, care nu suntem arestați, necercetați sau cu arest la domiciliu. Vă pun o întrebare: un comandant care lasă generalii lui să fie hăcuiți, hărțuiți, închiși, arestați mai poate spera la o victorie în bătălia prezidențială. Vă spun eu, nu, în toată istoria. Dacă eu am sesizat ministrul Justiției și primul-ministru că Parchetul, DNA, face abuzuri împotriva mea, cu documente, dovadă că SUA au refuzat extrădarea mea și domnul ministru al Justiției și domnul prim-ministru nu au făcut nimic, din punct de vedere al obligațiilor legale pe care le aveau. Nu este corect să fie arestat și reținut doar pentru niște declarații și pe niște sesizări din presă, iar alții care există probe împotriva lor să nu se întâmple nimic”, a spus Nicușor Constantinescu.

El a atacat modul în care procurorii s-au comportat în cazul său și în gen al Elenei Udrea sau al dezvăluirilor făcute de fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu.

„Astăzi doamna Elena Udrea a fost chemată la DNA, eu am fost ridicat cu elicoptere, cătușe, mascați că am votat două hotărâri de CJ, am fost arestat în martie, eliberat de două instanțe în martie, rearestat când m-am întors singur din SUA, eliberat în cele din urmă după 30 de zile și doamna Elena Udrea a venit frumos, cu mașina personală la DNA, fără cătușe, fără mascați , a stat frumos acolo, probabil la o cafea, a ieșit după câteva ore și a spus că are control judiciar. De ce nu este și dânsa arestată, cercetată cum am fost eu arestat, dacă vorbim de principiul echidistanței. Hai să mai luăm un exemplu. Domnul Cristian David este arestat 30 de zile pentru că doi deținuți, unul cu arest preventiv și altul primar de la Snagov, condamnat definitiv, au dat două denunțuri că acum zece s-ar fi întâmplat nu știu ce, domnul Boc, fost prim-ministru, care ministrul lui Gabriel Sandu declară nesilit de nimeni că i-a dat 300.000 de euro, că i-a dat milioane pentru campania PDL, că i-a dat și lui Băsescu nu este reținut nici domnul Boc, nici domnul Băsescu”, a declarat șeful CJ Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Cum se modifică alocațiile pentru copii! Schimbări importante în lege
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Iată ce se întâmplă în creierul tău dacă îți place să citești ficțiune
×