Un mogul media ca un STAR ROCK: cine e jurnalistul care și-a permis recent extravaganța unei mese de 300.000 de dolari. „Nu e neobișnuit să-l vezi în redacție umblând la bustul gol”

Un mogul media ca un STAR ROCK: cine e jurnalistul care și-a permis recent extravaganța unei mese de 300.000 de dolari. „Nu e neobișnuit să-l vezi în redacție umblând la bustul gol
Publicat: 25/02/2015, 10:18

De la mese de 300.000 dolari la restaurant, petreceri cu vedete și alte acțiuni excentrice, până la documentarele pline de suspans din zonele de conflict, Smith forțează întotdeauna limitele, scrie Business Insider. Averea sa netă ajunge la 400 milioane de dolari și acest lucru este cât se poate de neobișnuit, dacă ținem cont că Smith a început „de jos”, notează sursa citată.

Dincolo de aura sa controversată, Shane Smith este un jurnalist de excepție, care a călătorit peste tot în lume, din Libia până în Coreea de Nord. Acesta a înființat revista Vice în 1994 și în 2010 a lansat seria de documentare The Vice Guide to Everything. Încă de la început, stilul agresiv de jurnalism a fost pe placul generației punk rock și Smith se încadra în tipare: „Aș veni la o petrecere și m-aș face praf, aș lua cocaină și aș face sex cu fetele în baie”, a declarat Smith pentru Financial Times în 2012.

În anii recenți, Vice și-a extins aria de acoperire în domenii precum politica, tehnologia, muzica, moda, arta culinară și altele. De asemenea, Vice a lansat o casa de discuri, o editură, o televiziune online și o agenție de publicitate, dar Smith încă mai are timp pentru distracții. Prietenul său, Johnny Knoxville, îl descrie ca fiind un „urs grizzly decent, inteligent, care poate avea atât calitățile unui lider, cât și pe cele ale unui coleg de pahar”.

De cele mai multe ori, Shane Smith umblă la bustul gol prin sediul Vice din Brooklyn. De asemenea, în timpul unei călătorii la Las Vegas, cu ocazia CES 2015, Smith a cheltuit 300.000 de dolari pe vin și friptură, pentru 30 de oameni, la Jean-Georges Vonderichten’s Prime Steakhouse. Potrivit oaspeților, care au confirmat detaliile despre cina respectivă pentru The New York Times, Smith a câștigat un milion de dolari la jocurile de noroc, în timpul săptămânii de evenimente CES.

În decembrie 2014, pentru a sărbători 20 de ani de activitate pe piață, Vice a organizat o petrecere uriașă, la care au participat, printre alții, Lil Wayne, Karen O și Pussy Riot. Înainte de petrecere, Smith s-a urcat pe scenă și a distribuit câte un cec de 1.500 de dolari pentru fiecare dintre cei 700 de angajați full time ai Vice. Bonusul a valorat, în total, aproape un milion de dolari.

Dincolo de activitatea jurnalistică, Vice deține Old Blue Last, un pub cu specific rock and roll în Shoreditch, Londra, frecventat des de Shane Smith. Cofondatorul Vice a călătorit în numeroase țări „exotice”, pentru a articolele sale. Shane a fost în Coreea de Nord de două ori, cu o echipă de filmare, în 2008. Documentarul său a devenit viral și regimul de la Phenian i-a interzis apoi accesul în țară.

Smith spunea, într-un interviu pentru BBC, că „nu ar trimite niciun jurnalist într-un loc în care el însuși nu ar merge”. Recent, Smith a fost în Rusia, pentru a investiga, la fața locului, zvonurile legate de lagărele de muncă nord-coreene din pădurea siberiană. De asemenea, în noiembrie 2014, Smith a călătorit în Antarctica, pentru a realiza un material despre schimbările climatice. Smith nu a ratat însă nici zone de conflict precum Libia, Pakistan și Sudan. Familia Smith are o casă în jungla din Costa Rica, unde Shane se relaxează, ori de câte ori are ocazia. „Nu am internet. Nu am televizor. Credeți că muncesc? La naiba, nu!”

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Trebuie să închidem repede granița cu România! E o gaură mare acolo!” Ce mesaje transmitea...
Ce a făcut Daniela Crudu după ce a devenit mămică pentru a doua oară. A...
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
VIDEO Weekend de foc în România. Primul val de caniculă din această vară aduce temperaturi...
Cum a ajuns să arate mormântul Denisei Răducu, la 7 ani de la moartea sa....
Doctorul care a aflat că mai are de trăit 6 luni: „Planul meu e să...
Vremea 10 iunie - 8 iulie 2024. Weekend de foc în sudul ţării, cu temperaturi...
Tinerii stropiți cu acid, urmăriți! Băiatul a povestit totul: Am găsit...
VIDEO! Filmarea în care un pompier încearcă să îi salveze pe cei trei tineri români....
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Preț Hyundai Elantra facelift în România. Sedan coreean cu un raport preț/calitate EXCELENT
Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, de la 3300 de lei la...
Succes COLOSAL pentru SpaceX! Elon Musk A PLÂNS de bucurie
Marele actor S-A STINS din viață. Pierdere uriașă pentru TOATĂ SCENA artistică
Nicu Covaci, din nou în spital. Ce a pățit liderul trupei Phoenix
Cum arată acum mormântul Denisei Răducu. Internauții au fost revoltați pentru că nu avea lumânare...
Imaginile durerii! Patrizia și Bianca s-au întors acasă în sicrie albe! VIDEO cutremurător
Adrian Minune, despre legătura pe care o are cu Florin Salam. „Eu sunt tatăl lui...
Ziua cea mare a sosit pentru Pepe. Cine îi va cununa pe artist și pe...
BANCUL ZILEI. Bulișor vede un cetățean ieșind dintr-un bordel și se ia după el: -...
Test de cultură generală. Care este diferența dintre încălzire globală și schimbări climatice?
×