Un mogul media ca un STAR ROCK: cine e jurnalistul care și-a permis recent extravaganța unei mese de 300.000 de dolari. „Nu e neobișnuit să-l vezi în redacție umblând la bustul gol”

Un mogul media ca un STAR ROCK: cine e jurnalistul care și-a permis recent extravaganța unei mese de 300.000 de dolari. „Nu e neobișnuit să-l vezi în redacție umblând la bustul gol
Publicat: 25/02/2015, 10:18

De la mese de 300.000 dolari la restaurant, petreceri cu vedete și alte acțiuni excentrice, până la documentarele pline de suspans din zonele de conflict, Smith forțează întotdeauna limitele, scrie Business Insider. Averea sa netă ajunge la 400 milioane de dolari și acest lucru este cât se poate de neobișnuit, dacă ținem cont că Smith a început „de jos”, notează sursa citată.

Dincolo de aura sa controversată, Shane Smith este un jurnalist de excepție, care a călătorit peste tot în lume, din Libia până în Coreea de Nord. Acesta a înființat revista Vice în 1994 și în 2010 a lansat seria de documentare The Vice Guide to Everything. Încă de la început, stilul agresiv de jurnalism a fost pe placul generației punk rock și Smith se încadra în tipare: „Aș veni la o petrecere și m-aș face praf, aș lua cocaină și aș face sex cu fetele în baie”, a declarat Smith pentru Financial Times în 2012.

În anii recenți, Vice și-a extins aria de acoperire în domenii precum politica, tehnologia, muzica, moda, arta culinară și altele. De asemenea, Vice a lansat o casa de discuri, o editură, o televiziune online și o agenție de publicitate, dar Smith încă mai are timp pentru distracții. Prietenul său, Johnny Knoxville, îl descrie ca fiind un „urs grizzly decent, inteligent, care poate avea atât calitățile unui lider, cât și pe cele ale unui coleg de pahar”.

De cele mai multe ori, Shane Smith umblă la bustul gol prin sediul Vice din Brooklyn. De asemenea, în timpul unei călătorii la Las Vegas, cu ocazia CES 2015, Smith a cheltuit 300.000 de dolari pe vin și friptură, pentru 30 de oameni, la Jean-Georges Vonderichten’s Prime Steakhouse. Potrivit oaspeților, care au confirmat detaliile despre cina respectivă pentru The New York Times, Smith a câștigat un milion de dolari la jocurile de noroc, în timpul săptămânii de evenimente CES.

În decembrie 2014, pentru a sărbători 20 de ani de activitate pe piață, Vice a organizat o petrecere uriașă, la care au participat, printre alții, Lil Wayne, Karen O și Pussy Riot. Înainte de petrecere, Smith s-a urcat pe scenă și a distribuit câte un cec de 1.500 de dolari pentru fiecare dintre cei 700 de angajați full time ai Vice. Bonusul a valorat, în total, aproape un milion de dolari.

Dincolo de activitatea jurnalistică, Vice deține Old Blue Last, un pub cu specific rock and roll în Shoreditch, Londra, frecventat des de Shane Smith. Cofondatorul Vice a călătorit în numeroase țări „exotice”, pentru a articolele sale. Shane a fost în Coreea de Nord de două ori, cu o echipă de filmare, în 2008. Documentarul său a devenit viral și regimul de la Phenian i-a interzis apoi accesul în țară.

Smith spunea, într-un interviu pentru BBC, că „nu ar trimite niciun jurnalist într-un loc în care el însuși nu ar merge”. Recent, Smith a fost în Rusia, pentru a investiga, la fața locului, zvonurile legate de lagărele de muncă nord-coreene din pădurea siberiană. De asemenea, în noiembrie 2014, Smith a călătorit în Antarctica, pentru a realiza un material despre schimbările climatice. Smith nu a ratat însă nici zone de conflict precum Libia, Pakistan și Sudan. Familia Smith are o casă în jungla din Costa Rica, unde Shane se relaxează, ori de câte ori are ocazia. „Nu am internet. Nu am televizor. Credeți că muncesc? La naiba, nu!”

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
A murit bărbatul cu primul transplant de rinichi de porc modificat genetic din lume
×