VREMEA. Sfârșit foarte călduros de septembrie. Prognoza METEO pentru perioada 21 septembrie – 4 octombrie

VREMEA. Sfârșit foarte călduros de septembrie. Prognoza METEO pentru perioada 21 septembrie - 4 octombrie
Publicat: 21/09/2015, 20:07
Actualizat: 29/09/2018, 03:26

Totuși, ANM anunță și că va ploua zilnic, dar cu precădere în 21 septembrie, precum și în intervalul 24-29 septembrie, atunci când se vor cumula cantități de apă mai însemnate, scrie TVR.

În Banat, vremea se va încălzi accentuat în primele trei zile ale intervalului, ajungâng la medii regionale ale maximelor diurne de 28 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru această perioadă, de 20…22 de grade. Temperaturile minime vor oscila în medie între 10 și 14 grade, cu cele mai scăzute valori în 22 septembrie și, din nou, după 1 octombrie.

Sunt posibile ploi în fiecare zi a intervalului, dar în 24, 25 și 29 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

În Crișana, la începutul primei săptămâni de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme caldă, îndeosebi în 23 septembrie, când vor ajunge la medii regionale de 28 de grade. Apoi vremea se va răci, iar din 25 septembrie și până la sfârșitul intervalului, se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 21…22 de grade, apropiate de cele normale în această perioadă. Minimele nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, apoi tendința va fi de scădere treptată de la 14 la 9 grade.

În 24, 25 și 29 septembrie vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ, dar ploi slabe pot apărea și în restul intervalului.

În Transilvania, vremea se va încălzi treptat la începutul intervalului, devendind caldă în perioada 23 – 24 septembrie, când vor fi maxime, în medie regională, cuprinse între 25 și 27 de grade. Apoi, valorile termice diurne vor scădea, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni vor ajunge la 18…20 de grade, apropiate de cele normale pentru sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie. Temperaturile minime vor scădea de la o zi la alta, de la valori medii de 12…14 grade, înregistrate în primele zile, până la 7…8 grade la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în fiecare zi, dar în 24, 25 și 29 septembrie cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

În Maramureș, vremea se va încălzi accentuat în primele trei zile ale intervalului, cu aproximativ 7 grade, ajungâng la medii regionale ale maximelor diurne de 27 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru această perioadă, de 19…21 de grade. Temperaturile minime vor oscila în medie între 8 și 13 grade, cu cele mai scăzute valori în 22 septembrie și, din nou, după 1 octombrie.

În 24 și 25 septembrie vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ, dar ploi slabe pot apărea și în restul intervalului.

În Moldova, până în 23 septembrie, temperaturile maxime vor crește și vor ajunge la medii regionale de 27…28 de grade, apoi vremea va intra într-un proces lent de răcire, la sfârșitul intervalului urmând a se înregistra valori în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 15 grade în primele zile, apoi tendința este de scădere, până la 9 grade la sfârșitul intervalului.

Averse, în general slabe cantitativ, pot apărea mai ales după data de 24 septembrie.

În Dobrogea, vremea se menține caldă în prima săptămână de prognoză, cu medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse între 24 și 27 de grade și minime între 16 și 18 grade. În cea de a doua săptămână, atât temperaturile diurne, cât și cele nocturne vor scădea treptat și vor deveni normale pentru această perioadă din an, adică maxime de 20…22 de grade și minime de 13…14 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în 24, 25 și 29 septembrie, precum și în 2 octombrie, zile în care, izolat, sunt posibile și cantități de apă mai însemnate.

În Muntenia, în prima parte a intervalului, valorile termice se mențin peste cele normale în această perioadă, cu maxime cuprinse între 25 și 28 de grade și minime de 14…16 grade. Spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză temperaturile încep să scadă ușor, tendință ce se va păstra până la sfârșitul intervalului, atunci când mediile regionale ale maximelor diurne vor fi de aproximativ 22 de grade, iar cele ale minimelor nocturne de 10…11 grade.

Între 24 și 30 septembrie vor fi averse, posibil izolat mai însemnate cantitativ, dar ploi slabe pot apărea și în restul intervalului.

În Oltenia, vremea se menține caldă în prima săptămână de prognoză, cu medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse între 23 și 27 de grade și minime între 14 și 16 grade. În cea de a doua săptămână, atât temperaturile diurne, cât și cele nocturne vor scădea treptat și vor deveni normale pentru această perioadă din an, ceea ce înseamnă maxime de aproximativ 20 de grade și minime de 10…11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în data de 21 septembrie, dar și în intervalul 24 – 30 septembrie, zile în care, izolat, sunt posibile și cantități de apă mai însemnate.

La munte, în primele trei zile, valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme caldă, îndeosebi în 23 septembrie, când vor ajunge la medii de 18…19 de grade. Apoi vremea se va răci treptat, iar din 26 septembrie și până la sfârșitul intervalului, se vor înregistra temperaturi diurne, în medie, de 14…16 de grade, apropiate de cele normale în această perioadă. Minimele nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, apoi tendința va fi de scădere treptată de la 10 la 4 grade.

Va ploua zilnic, dar cu precădere în 21 septembrie, precum și în intervalul 24-29 septembrie, atunci când se vor cumula cantități de apă mai însemnate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul