Cât de diferiți sunt bărbații și femeile din punct de vedere sexual

Cât de diferiți sunt bărbații și femeile din punct de vedere sexual
Publicat: 22/04/2017, 18:07
Actualizat: 01/10/2018, 17:37

Sexologii cred că sexualitatea feminină funcționează într-un mod mult mai complex și într-o manieră mult mai indirectă decât cea masculină.

„Trăirea sexuală a femeii este major afectată de numeroase evenimente psiho-sociale: nivelul de mulțumire în relație, imaginea de sine, experiențele sexuale negative anterioare.

Chiar dacă multe femei pot experimenta interesul și dorința sexuala spontană atunci când sunt prinse în vârtejul unei relații noi sau după o perioadă lungă de separare de partener, marea majoritate a femeilor (care se află în relații de lungă durată) nu se gândesc frecvent la actul sexual și nu manifestă spontan o dorință sexuală acută”, spune sexologul Gabriela Marin.

Pentru ca actul sexual să mulțumească ambii parteneri, trebuie să existe comunicare și consens. „Ingredientele ce se pun în discuție sunt: cât de des, în ce perioadă a zilei sau a săptămânii, în ce constă preludiul, în ce constă postludiul, ce poziții preferă fiecare în parte. În privința nevoilor sexuale, trebuie spus că partenerii se dezvoltă diferit. În 90% dintre cupluri, unul dorește mai mult sex decât celalalt. Astfel, devine frustrat pentru că nu primește sau pentru că este forțat să ofere. Și asta este o caracteristică care o dată cu trecerea timpului devine din ce în ce mai evidentă și poate duce la despărțire”, subliniază psihologul Constantin Cornea.

Femeia este receptivă la ideea de a participa la actul sexual, dar rareori este cea care îlinițiază. „Dorința de intimitate o determină să caute modalități pentru a se dinamiza sexual prin conversație, muzică, citirea sau vizionarea imaginilor erotice sau prin autostimulare. Odată ce ea este excitată, dorința sexuală apare și o motivează să continue.

De asemenea, scopul ei nu este neaparat atingerea orgasmului, ci mai degraba satisfacția și conectarea emoțională cu partenerul, care se poate manifesta fie la nivel fizic, prin starea de orgasm, fie în plan emoțional (simțindu-se într-o conexiune intimă și profundă cu partenerul) fie prin amândouă.

Un proverb taoist spune că: bărbatul este ca focul, repede se aprinde, repede se stinge, iar femeia este ca apa, îți ia timp să o aduci la temperatura de fierbere, dar se răcește mult mai greu. Aceasta metaforă este valabilă mai ales atunci când fac dragoste, când fac sex. De aceea este atât de important preludiul pentru o femeie. În timpul preludiului apare sentimentul de conectare emoțională cu partenerul și femeia se simte în siguranță, putându-se deschide și apoi abandona plăcerii din timpul actului sexual”, precizează și sexologul Gabriela Marin.

Femeia poate trăi mai multe tipuri de orgasm decât bărbatul: „Există orgasmul clitoridian, orgasmul vaginal( pct G) orgasmul cervico-uterin și chiar orgasmul oral. Bărbatul trăiește în mod obișnuit un singur tip de orgasm.

Chiar dacă barbaților le place să le fie atinse zonele erogene primare (organele genitale) destul de repede de la începerea preludiului, femeile urăsc să le fie atinse zonele erogene înainte ca ele să fie excitate și să-și dorească în mod special acest lucru. Dacă acest lucru se întâmplă înainte ca femeia să fie pregătită, efectul obținut este contrar, femeia se retrage, dispare excitația și dorința, femeia se închide din punct de vedere sexual, iar marele orgasm se lasă așteptat sau poate să lipsească”, mai spune sexologul Gabriela Marin.

„,Este necesar să ascultăm care sunt dorințele partenerului și pentru asta este nevoie de sinceritate, de alegerea momentului potrivit. De multe ori, dorințele sunt transmise numai în cadrul certurilor, sub formă de reproșuri, iar asta poate fi o greșeală imensă, pentru că duce doar la ceartă, frustrare, depresie, anxietate”, mai spune Constantin Cornea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Devine obligatoriu și în România. Măsura se aplică în toate țările UE
Probleme legate de funcționarea telefoanelor iPhone. Apple, mesaj pentru utilizatori
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului