Primăria unui mare oraș din țară vrea să închirieze PURIFICATOARE de apă, cu filtre care elimină nisipul, substanțele cancerigene și mirosul

Primăria unui mare oraș din țară vrea să închirieze PURIFICATOARE de apă, cu filtre care elimină nisipul, substanțele cancerigene și mirosul
Publicat: 25/03/2019, 16:28
Actualizat: 25/03/2019, 18:48

Primăria Galați are nevoie de 14 purificatoare de apă care vor fi instalate în sediul central și în alte clădiri care aparțin municipalității, iar pentru achiziționarea serviciilor de închiriere și mentenanță se va organiza o licitație pentru care funcționarii au întocmit un Caiet de sarcini.

„În vederea asigurării protecției sănătății salariaților, Primăria municipiului Galați dorește să achiziționeze servicii de închiriere și mentenanță a aparatelor de purificare a apei, pentru dotarea sediiilor aparținând Primăriei municipiului Galați”, a anunțat, luni, Primăria Galați.

Potrivit caietului de sarcini, purificarea va fi realizată de cele patru filtre: Filtru de sedimente, care realizează prefiltrarea, elimină impuritățile precum nisipul, rugina, praful mâlul, filtru pre-carbon, care elimină din apă substanțele chimice toxice, precum materialele sintetice cancerigene, clorul, solvenții, pesticidele și alte substanțe dăunătoare. Filtrul este pe bază de carbon activ, care prezintă un grad mare de absorbție al substanțelor chimice toxice. Filtrul post-carbon- este un filtru de înaltă calitate, pe bază de carbon activ granular. La trecerea prin acest filtru, apa își recapătă gustul natural, prin eliminarea gazelor dizolvate, cu miros neplăcut, acesta având rol de a elimina gustul și mirosul, de a oferi prospețime apei, asigurând aspectul cristalin. Ultrafiltrul este un filtru destinat separării factorilor poluanți, de dimensiuni foarte mici (microorganismele), acesta fiind alcătuit din membrane din material polisulfuric, material cu proprietăți fizico-chimice deosebite, care reține particulelele microscopice din apă. În urma trecerii prin acest filtru, apa și mineralele sale rămân pure.

Pentru închirierea și mentenanța aparatelor, Primăria vrea să aloce suma de aproape 4.000 de euro.

O achiziție asemănătoare a fost făcută și anul trecut, atunci când reprezentanții Primăriei au spus că apa nu conține impurități periculoase pentru consumatori.

Și reprezentanții companiei de apă îi liniștesc pe gălățeni și anunță că în rețeaua publică din orașul Galați nu sunt sedimente, clor rezidual, pesticide, detergenți și microorganisme.

„Societatea Apă Canal S.A. Galați monitorizează în permanență calitatea apei furnizate către populație (…). Din analizele efectuate până în prezent nu s-au identificat în rețeaua publică de distribuție apă elemente periculoase. Apa potabilă furnizată respectă parametrii fizico-chimici și bacteriologici de calitate. Societatea Apa Canal SA Galati este absolut transparentă din acest punct de vedere. Din anul 2013, rezultatele zilnice ale analizelor de apă sunt publicate pe site-ul Apă Canal”, a explicat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al societății, Cornelia Arnăutu.

Potrivit datelor oficiale, orașul Galați are 250.000 de locuitori. Toți locuitorii sunt clienți ai unui singur furnizor de apă potabilă.

Foto: Hepta

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata