Fetița de 7 ani împușcată de polițiști în Maramureș va fi operată / Procurorul efectuează cercetări pentru vătămare corporală

Fetița de 7 ani împușcată de polițiști  în Maramureș va fi operată / Procurorul efectuează cercetări pentru vătămare corporală
Publicat: 21/06/2019, 10:59

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, că procurorul de caz efectuează cercetări de vătămare corporală, după ce fetița de 7 ani din Maramureș a fost împușcată în picior de polițiști, în timpul unei urmăriri. Cercetările pentru vătămare corporală sunt efectuate în cadrul dosarului deja deschis ce vizează infracțiuni de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

La nivelul Poliției nu este anchetă internă.

„La acest moment, nu este o anchetă prin compartimentul de control intern. Toate activitățile se desfășoară în cadrul dosarului penal întocmit deja în acest sens, iar activitățile desfășurate de polițiști sunt sub supravegherea unui procuror”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Georgian Drăgan.

Întrebat dacă ar putea fi avută în vedere o eventuală neglijență în serviciu în acest caz, Drăgan a subliniat că procurorul este cel care analizează tot ce ține de dosar.

„Cu siguranță, cercetarile vor continua în această cauză și vom putea reveni cu detalii suplimentare atunci când le vom primi de la colegii din Maramureș, respectiv activitățile care se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz”, a explicat reprezentantul IGPR.

Fetița de 7 ani împușcată de polițiști va fi operată, vineri, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, diagnosticul fiind fractură de metatars la laba unui picior, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fetița a fost împușcată în picior în timpul unei operațiuni de urmărire, după ce polițiștii au încercat să oprească o mașină cu focuri de armă.

Polițiștii au intervenit pentru prinderea unui șofer care nu a oprit la semnalele unei mașini de poliție pe raza comunei Poienile de sub Munte, județul Maramureș. În timpul urmăririi, șoferul a părăsit șoseaua, traversând albia Râului Luhei, apoi polițiștii au găsit autoturismul parcat lângă o casă, în care suspectul a abandonat, la niște cunoștințe, trei copii, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Poliția nu a dat detalii legate de modul în care a fost rănită fetița, dar surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fetița a fost rănită de un glonț care a ricoșat din tabla mașinii.

Suspectul urmărit de polițiști a fost prins într-o livadă, iar vineri este supus unei expertize psihiatrice.

Știrea inițială. Fetița de 7 ani împușcată de polițiști va fi operată, vineri, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, diagnosticul fiind fractură de metatars la laba unui picior, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Vasile Pop, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că starea de sănătată a micuței este bună.

„Starea de sănătate a fetiței este bună, urmează să intre în sala de operații medicul pediatru cu ortopedul pediatru să rezolve fractura de metatars, este la laba piciorului. Este o plagă transfixiantă cu fractură de metatars și se va interveni chirugical”, a spus Pop.

Fetița a fost împușcată în picior în timpul unei operațiuni de urmărire, după ce polițiștii au încercat să oprească o mașină cu focuri de armă. Polițiștii au intervenit pentru prinderea unui șofer care nu a oprit la semnalele unei mașini de poliție pe raza comunei Poienile de sub Munte, județul Maramureș. În timpul urmăririi, șoferul a părăsit șoseaua, traversând albia Râului Luhei, apoi polițiștii au găsit autoturismul parcat lângă o casă, în care suspectul a abandonat, la niște cunoștințe, trei copii, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Poliția nu a dat detalii legate de modul în care a fost rănită fetița, dar surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fetița a fost rănită de un glonț care a ricoșat din tabla mașinii.

Suspectul urmărit de polițiști a fost prins într-o livadă, iar vineri este supus unei expertize psihiatrice.

Întrebați dacă modul de intervenție al polițiștilor este anchetat, reprezentanții IPJ Maramureș au răspuns negativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Codul Rutier. Amintirea care vine cu amenzi. Mulți șoferi fac acest gest
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?