Fetița de 7 ani împușcată de polițiști în Maramureș va fi operată / Procurorul efectuează cercetări pentru vătămare corporală

Fetița de 7 ani împușcată de polițiști  în Maramureș va fi operată / Procurorul efectuează cercetări pentru vătămare corporală
Publicat: 21/06/2019, 10:59

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, că procurorul de caz efectuează cercetări de vătămare corporală, după ce fetița de 7 ani din Maramureș a fost împușcată în picior de polițiști, în timpul unei urmăriri. Cercetările pentru vătămare corporală sunt efectuate în cadrul dosarului deja deschis ce vizează infracțiuni de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

La nivelul Poliției nu este anchetă internă.

„La acest moment, nu este o anchetă prin compartimentul de control intern. Toate activitățile se desfășoară în cadrul dosarului penal întocmit deja în acest sens, iar activitățile desfășurate de polițiști sunt sub supravegherea unui procuror”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), Georgian Drăgan.

Întrebat dacă ar putea fi avută în vedere o eventuală neglijență în serviciu în acest caz, Drăgan a subliniat că procurorul este cel care analizează tot ce ține de dosar.

„Cu siguranță, cercetarile vor continua în această cauză și vom putea reveni cu detalii suplimentare atunci când le vom primi de la colegii din Maramureș, respectiv activitățile care se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz”, a explicat reprezentantul IGPR.

Fetița de 7 ani împușcată de polițiști va fi operată, vineri, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, diagnosticul fiind fractură de metatars la laba unui picior, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fetița a fost împușcată în picior în timpul unei operațiuni de urmărire, după ce polițiștii au încercat să oprească o mașină cu focuri de armă.

Polițiștii au intervenit pentru prinderea unui șofer care nu a oprit la semnalele unei mașini de poliție pe raza comunei Poienile de sub Munte, județul Maramureș. În timpul urmăririi, șoferul a părăsit șoseaua, traversând albia Râului Luhei, apoi polițiștii au găsit autoturismul parcat lângă o casă, în care suspectul a abandonat, la niște cunoștințe, trei copii, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Poliția nu a dat detalii legate de modul în care a fost rănită fetița, dar surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fetița a fost rănită de un glonț care a ricoșat din tabla mașinii.

Suspectul urmărit de polițiști a fost prins într-o livadă, iar vineri este supus unei expertize psihiatrice.

Știrea inițială. Fetița de 7 ani împușcată de polițiști va fi operată, vineri, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, diagnosticul fiind fractură de metatars la laba unui picior, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Vasile Pop, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că starea de sănătată a micuței este bună.

„Starea de sănătate a fetiței este bună, urmează să intre în sala de operații medicul pediatru cu ortopedul pediatru să rezolve fractura de metatars, este la laba piciorului. Este o plagă transfixiantă cu fractură de metatars și se va interveni chirugical”, a spus Pop.

Fetița a fost împușcată în picior în timpul unei operațiuni de urmărire, după ce polițiștii au încercat să oprească o mașină cu focuri de armă. Polițiștii au intervenit pentru prinderea unui șofer care nu a oprit la semnalele unei mașini de poliție pe raza comunei Poienile de sub Munte, județul Maramureș. În timpul urmăririi, șoferul a părăsit șoseaua, traversând albia Râului Luhei, apoi polițiștii au găsit autoturismul parcat lângă o casă, în care suspectul a abandonat, la niște cunoștințe, trei copii, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Poliția nu a dat detalii legate de modul în care a fost rănită fetița, dar surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fetița a fost rănită de un glonț care a ricoșat din tabla mașinii.

Suspectul urmărit de polițiști a fost prins într-o livadă, iar vineri este supus unei expertize psihiatrice.

Întrebați dacă modul de intervenție al polițiștilor este anchetat, reprezentanții IPJ Maramureș au răspuns negativ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României