Lăptarii, din nou populari într-o capitală europeană, pe fondul creșterii interesului pentru lapte „la sticlă”

Lăptarii, din nou populari într-o capitală europeană, pe fondul creșterii interesului pentru lapte „la sticlă
Publicat: 09/10/2019, 10:23

Producătorii de lapte britanici vorbesc despre o creștere „fenomenală” a cererii din partea clienților „millennials” (persoane cu vârste între 18 și 34 de ani) în ultimul an, pe fondul dezbaterilor privind poluarea cu plastic.

Reprezentanți a două companii de distribuție de lapte, milk&more, care este națională, și Parker Dairies, care are acoperire locală, spun că, în 2018, au înregistrat o creștere a cererii pentru această băutură în ambalaje din sticlă și au citat drept „catalizator” pentru acest fenomen serialul documentar narat de David Attenborough „Blue Planet II” (2017). Ambele companii spun că tinerii consumatori par doritori să plătească mai mult pentru acest serviciu, pentru a proteja mediul.

Totuși, informațiile despre acest subiect sunt contradictorii. Deși s-a raportat o creștere de 25% a numărului de livrări în Marea Britanie în ultimii doi ani, compania Dairy UK a declarat pentru publicația Standard că nu poate confirma această cifră.

Reprezentanții din industrie spun că livrările la domiciliu reprezintă 3% din vânzările de lapte înregistrate în Marea Britanie – aproximativ 470.000 de litri zilnic. Iar laptele în ambalaje din sticlă reprezintă 3% din totalul vândut în regat.

Paul Lough, de la Parker Dairies, spune că interesul pentru lapte în ambalaj de sticlă este unul „absolut fenomenal”. Parker Dairies, care dispune de 25 de furgonete electrice, distribuie lapte în tot estul și vestul Londrei și, de la începutul anului, a înregistrat 382 de clienți noi, dintre care 95% au optat pentru ambalajele din sticlă.

„Înainte de Crăciun înregistram 30 de comenzi pe lună, acum avem 30 de comenzi pe săptămână”, a declarat Lough.

Firma a înregistrat o creștere a vânzărilor de 4% din decembrie 2018, cu o cantitate suplimentară de 850 de litri de lapte vândută săptămânal.

Sticlele folosite la ambalarea laptelui pot fi refolosite de până la 25 de ori înainte de a fi reciclate în ambalaje noi.

Lough atribuie noul interes pentru ambalaje din sticlă „regenerării” cartierului începând cu Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Oamenii sunt mai conștienți în ceea ce privește poluarea mediului, astfel încât cer ambalaje din sticlă.

Lough mai spune și că această clientelă tânără câștigată i-a făcut să se gândească la o nouă linie de produse, precum pâine cu maia și produse cu miere.

Lăptarul Ian Beardwell, de la firma Hanworth Dairy, care se ocupă de livrarea laptelui la domiciliu de 27 de ani, a vorbit despre influența serialului documentar „Blue Planet” asupra interesului crescut pentru ambalajele din sticlă.

„Obișnuiam să fac 550 de livrări înainte, iar, în ultimele patru săptămâni, am înregistrat o creștere a cererii cu 35 – 40 de comenzi, 90% dintre acestea fiind pentru ambalaje din sticlă”, a povestit acesta.

De cealaltă parte, compania milk&more – care a fost cumpărată în 2016 de gigantul Müller, de la Dairy Crest – a înregistrat 2.500 de clienți noi numai în ultima lună, iar 90% din aceștia vor să cumpere lapte în ambalaje din sticlă.

Patrick Müller, manager al milk&more, spune că „ambalajul din sticlă este un produs incitant și are viitor”. „Credem că tradiția de a fi lăptar este asociată cu câteva elemente fantastice care sunt relevante acum. Lăptarii sunt o prezență serioasă în ceea ce privește livrările de dinainte de micul dejun, oferă o gamă de produse incitante, inclusiv locale, și pot fi parte din comunitate. Trebuie să îi facem, însă, relevanți pentru consumatorul modern”, a spus acesta

Managerul a explicat că noii clienți au o vârstă medie de 35 de ani și provin din familii tinere cu venituri duble, cărora le pasă de comunitatea și de produsele locale. Ambalajele din sticlă le reamintesc de copilărie și, în plus, vor să micșoreze cantitatea de deșeuri din plastic.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară