Tensiuni între susținătorii lui Diaconu la prezidențiale. Varujan Vosganian, despre Ponta: Se pare că nu mai avem aceiași adversari politici

Tensiuni între susținătorii lui Diaconu la prezidențiale. Varujan Vosganian, despre Ponta: Se pare că nu mai avem aceiași adversari politici
Publicat: 23/10/2019, 16:03

„Am o simplă întrebare pentru Victor : urmând același raționament bizar, înseamnă că el, dacă nu votează guvernul Orban, o susține pe Viorica Dăncilă și se întoarce în PSD?! Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcția de președinte al României. Sperăm că va fi, în turul al doilea, un contracandidat redutabil pentru Klaus Iohannis, ceea ce face ca Viorica Dăncilă să fie acum adversarul nostru în atingerea acestui obiectiv. Nu știu dacă mai avem același candidat la președinție ca dl Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a sustine formarea noului Guvern, si, în consecință, protecția oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem și aceiași adversari politici”, a scris, miercuri, pe Facebook, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian.

De asemenea, Vosganian îi răspunde liderului Pro România referitor la menținerea cotei unice de impozitare, măsură cerută de ALDE noului Guvern, și îi solicită lui Ponta clarificări privind categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul.

„Cât despre anul de grație 2005 când am introdus cota unică, dacă domnul Ponta regretă modelul prealabil al impozitării progresive din timpul guvernării PSD, îi reamintim că impozitarea pesedistă pe cote progresive începea de la 18% și se încheia la 40%. Îl rugăm pe dl Ponta să ne spună, pornind de la cota unică actuală de 10%, care sunt categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul pe salariu și cam la cât”, arată mesajul deputatului ALDE.

Victor Ponta, a declarat, miecuri, că nu știe dacă ALDE, care susține PNL, mai poate susține și candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale. Totodată, Ponta l-a ironizat pe Călin Popescu Tăriceanu privind menținerea cotei unice de impozitare, afirmând: „Domnul Tăriceanu nu a aflat că nu mai e 2005? E 2019”.

Parlamentarii Pro România nu vor vota noul Guvern al premierului desemnat Ludovic Orban, a anunțat liderul partidului Victor Ponta, miercuri, la finalul negocierilor cu președintele PNL.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE, astfel că formațiunea politică va decide în forurile statutare susținerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

Tăriceanu i-a prezentat premierului desemnat Ludovic Orban, 12 condiții pe care ALDE le impune pentru susținerea noului guvern. Printre acestea se numără formarea unui guvern monocolor, menținerea cotei unice de impozitare, dar și o restructurare guvernamentală. Totodată, ALDE cere reținerea de a mai da ordonanțe de urgență în domeniul justiției, dar și continuarea proiectelor în curs de derulare în infrastructură.

Mircea Diaconu este candidatul independent susținut de alianța electorală „Un Om”, formată din ALDE și Pro România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Retragerea lui Piedone. E atacat în propriul fief
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto