Tensiuni între susținătorii lui Diaconu la prezidențiale. Varujan Vosganian, despre Ponta: Se pare că nu mai avem aceiași adversari politici

Redactor:
Alexandru Costea
Tensiuni între susținătorii lui Diaconu la prezidențiale. Varujan Vosganian, despre Ponta: Se pare că nu mai avem aceiași adversari politici
Varujan Vosganian spune că Mircea Diaconu este candidatul susținut de ALDE la prezidențiale, concurând la intrarea în turul doi cu Viorica Dăncilă. Însă, după ce Victor Ponta a anunțat că nu va susține noul Guvern, Vosganian consideră că ALDE și Pro România nu mai au aceiași adversari politici.

„Am o simplă întrebare pentru Victor : urmând același raționament bizar, înseamnă că el, dacă nu votează guvernul Orban, o susține pe Viorica Dăncilă și se întoarce în PSD?! Ca să fie limpede, noi reconfirmăm, dacă mai era nevoie, că Mircea Diaconu este candidatul nostru pentru funcția de președinte al României. Sperăm că va fi, în turul al doilea, un contracandidat redutabil pentru Klaus Iohannis, ceea ce face ca Viorica Dăncilă să fie acum adversarul nostru în atingerea acestui obiectiv. Nu știu dacă mai avem același candidat la președinție ca dl Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a sustine formarea noului Guvern, si, în consecință, protecția oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem și aceiași adversari politici”, a scris, miercuri, pe Facebook, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian.

De asemenea, Vosganian îi răspunde liderului Pro România referitor la menținerea cotei unice de impozitare, măsură cerută de ALDE noului Guvern, și îi solicită lui Ponta clarificări privind categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul.

„Cât despre anul de grație 2005 când am introdus cota unică, dacă domnul Ponta regretă modelul prealabil al impozitării progresive din timpul guvernării PSD, îi reamintim că impozitarea pesedistă pe cote progresive începea de la 18% și se încheia la 40%. Îl rugăm pe dl Ponta să ne spună, pornind de la cota unică actuală de 10%, care sunt categoriile socio-profesionale cărora ar dori să le mărească impozitul pe salariu și cam la cât”, arată mesajul deputatului ALDE.

Victor Ponta, a declarat, miecuri, că nu știe dacă ALDE, care susține PNL, mai poate susține și candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale. Totodată, Ponta l-a ironizat pe Călin Popescu Tăriceanu privind menținerea cotei unice de impozitare, afirmând: „Domnul Tăriceanu nu a aflat că nu mai e 2005? E 2019”.

Parlamentarii Pro România nu vor vota noul Guvern al premierului desemnat Ludovic Orban, a anunțat liderul partidului Victor Ponta, miercuri, la finalul negocierilor cu președintele PNL.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE, astfel că formațiunea politică va decide în forurile statutare susținerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

Tăriceanu i-a prezentat premierului desemnat Ludovic Orban, 12 condiții pe care ALDE le impune pentru susținerea noului guvern. Printre acestea se numără formarea unui guvern monocolor, menținerea cotei unice de impozitare, dar și o restructurare guvernamentală. Totodată, ALDE cere reținerea de a mai da ordonanțe de urgență în domeniul justiției, dar și continuarea proiectelor în curs de derulare în infrastructură.

Mircea Diaconu este candidatul independent susținut de alianța electorală „Un Om”, formată din ALDE și Pro România.

 

×
Inchide