CONFLICT. DGASMB, plângere penală la adresa Direcției de Sănătate Publică. „DSP București a declarat că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru”. Sunt vizate aproape 500 de persoane

CONFLICT. DGASMB, plângere penală la adresa Direcției de Sănătate Publică. „DSP București a declarat că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru”. Sunt vizate aproape 500 de persoane
TESTARE. Ministrul Sănătății a stabilit atribuțiile instituțiilor pentru recoltarea probelor în vederea depistării infecțiilor cu SARS-CoV-2 / Sursă foto / Shutterstock / caracter ilustrativ
Publicat: 25/05/2020, 18:26
Actualizat: 25/05/2020, 18:31

Reprezentanții Direcței Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că va face plângere la adresa Direcției de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului București, după ce ar fi refuzat testarea beneficiarilor și angajaților dintr-un centrul rezidențial din Berceni. Anterior, DSP anunțase identificarea a 75 de persoane infectate în astfel de centre.

„Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va face plângere penală împotriva DSP București pentru că, deși la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependențe – Berceni au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus 47 de beneficiari și 28 de angajați, DSP București a declarat că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru. Este vorba despre 479 de persoane (246 de angajați și 233 de beneficiari)”, a transmis instituția luni, printr-un comunicat de presă.

După trei zile, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne

„În consecință, după ce a așteptat timp de 3 zile că DSP să efectueze testarea celor din Centrul Rezidențial din Berceni, pentru a urgență procedura și pentru a suplini lipsa de reacție a DSP, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne deși, potrivit legislației în vigoare, personalul centrelor rezidențiale trebuie testat de către DSP, de două ori pe luna, iar beneficiarii trebuiau testați la apariția primului caz sau a simptomelor”, au comunicat reprezentanții DGASMB.

Comunicatul DGASMB a venit după ce Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a anunțat, tot luni, că a identificat, în urma unui control de duminică, 75 de persoane care au fost confirmate pozitiv cu infecția cu noul coronavirus în centre rezidențiale de îngrijire și asistență pentru persoane dependente, atât din randul personalului medical și de îngrijire cât și din cadrul persoanelor internate, și a fost aplicată o amendă contravențională pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile.

Toți cei confirmați cu noul coronavirus sunt internați

În comunicatul transmis, DGASMB informează că testarea celor 479 de persoane (personal și beneficiari) s-a efectuat vineri și sâmbătă, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecțiune acută, moment în care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus.

„În prezent, toți beneficiarii și angajații care au fost depistați pozitivi sunt asimptomatici și au fost internați, în funcție de patologiile asociate, la spitalele Colentina, dr. Victor Babeș, dr. Marius Nasta, Monza și spitalul de la institutul Ana Aslan din Otopeni”, a transmis DGASMB.

Potrivit DGASMB, la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependențe – Berceni au fost întreprinse măsuri de siguranță sanitară, respectiv autoizolarea personalului la locul de muncă, revizuirea protocoalelor de siguranță medicală și decontaminarea incintelor cu substanțe puternic virucide.

De asemenea, DGASMB a precizat că angajații săi au fost testați ultima oară în dată de 9 mai, după finalizarea perioadei de autoizolare la locul de muncă, rezultatele fiind negative pentru tot personalul.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat noi deces,e luni, din cauza coronavirusului în România, bilanțul depășind pragul de 1.200 de morți, de la debutul epidemiei.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O teorie controversată răstoarnă tot ce știam despre Univers. Am trăi, de fapt, într-un vid...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Apare o nouă obligație în România. Se aplică în toate magazinele și restaurantele, fără excepție
„Te cunosc de undeva”. Cine sunt finaliștii sezonului 20
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Aștept cu nerăbdare". Florin Piersic, noi declarații despre starea sa de sănătate. Dorinţa arzătoare a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Copacii care au supraviețuit bombei atomice lansate asupra Hiroshima
×